Ugrás a tartalomra
Jó időjárás garancia

Az időjárás egy igen kiszámíthatatlan tényező, mi mégis igyekszünk figyelembe venni, de sajnos ráhatásunk nincs.

Ha olyan időjárást jósolnak (egész napos eső, túl erős szél, vihar, villámlás), ami élvezhetetlenné, esetleg veszélyessé tenné a túrát, akkor mi fogjuk lemondani, és lehetőséget kínálunk a választásra, egy másik időpont, vagy a kifizetett összeg visszatérítése között.

Ha túra közben fordul váratlanul rosszra az időjárás olyannyira, hogy félbe kell szakítani a túrát, mert veszélybe sodorja a csapat testi épségét, akkor félbeszakadhat a túra és lehetőségek kínálunk egy másik időponton való díjmentes részvételre.

Mindezek mellett egy enyhe zápor, vagy egy fél órás eső nem sorolható a fenti esetek közé, így sem ezek előrejelzése, sem túra közbeni jelenléte, nem ok a túra félbeszakítására, maximum egy kis megállásra, ahol egy nagyobb fa oltalmában (természetesen csak villám mentes időben) átvészeljük és megyünk tovább. Amennyiben elszórtan záporokat mondanak érdemes lehet egy esőkabátot hozni, és akkor biztos nem fog zavarni, ha kicsit csepeg az eső :)

Ritka eset ugyan, de néha előfordul, hogy az időjárás miatt megtartható és biztonságos a túra, de nagy az elázás esélye, vagy nagyon hideg lesz... Ilyen esetben a túravezetők felajánlhatják hogy a résztvevők egy másik túrán bepótolhatják ezt az alkalmat, de ilyenkor pénz visszafizetés nem jár, csak egy kuponkód, amivel az új időpontra lehet regisztrálni.