Ugrás a tartalomra
Jó időjárás garancia

A gím szarvasok bőgése, majd a dám szarvasok barcogása minden évben egy kiemelkedő esemény a természetjárók számára, mivel ilyenkor a szarvasbikák jellegzetes hangokat hallatva hívják magukhoz a nőstényeket és üvöltésük messziről hallható már. Ilyenkor a vízen lenni naplemente környékén igen különleges élményt jelent, mivel a víz hangvezetésének köszönhetően sokkal közelebbinek hallani a hatalmas állatok hangját. Alábbi programjainkat olyan időpontokban és helyszíneket szervezzük, ahol ez a különleges párzási rituálé jól megfigyelhető, mivel a szarvasoknak népes populációja él a környéken.


Szob

Az Ipoly alapból is egy fantasztikus túrahelyszín, de az évnek ebben a szakában még különlegesebb, mivel ilyenkor van a gímszarvasok párzási időszaka és hangjuk messzire vezeti a víz, így jó eséllyel hallani is fogjuk őket. Kérünk ruhával úgy készülj, hogy ez a túra naplemente után végződik, mivel a naplemente előtti és utáni időszakokban a legaktívabbak.
Gönyű

Az Erebe-szigetek érintetlen világa olyan helyre kalauzol minket, ami kevés van az országban. Itt olyan dús az állatvilág, hogy néha állatkertben érzi az ember magát, szó szerint érezni lehet a vad szagot a levegőben a túra jelentős részén. Nem könnyű terep, így csak gyakorlott evezősöknek ajánljuk, de szarvasbőgés idején igazán különleges túrahelyszín.Feliratkozás a következőre: Szarvasbőgős Vízitúra