Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558
vízitúra ajándékutalvány és vízitúra kupon
Katt a képre a részletekért

Szarvasbőgős Vízitúra

A gím szarvasok bőgése, majd a dám szarvasok barcogása minden évben egy kiemelkedő esemény a természetjárók számára, mivel ilyenkor a szarvasbikák jellegzetes hangokat hallatva hívják magukhoz a nőstényeket és üvöltésük messziről hallható már. Ilyenkor a vízen lenni naplemente környékén igen különleges élményt jelent, mivel a víz hangvezetésének köszönhetően sokkal közelebbinek hallani a hatalmas állatok hangját. Alábbi programjainkat olyan időpontokban és helyszíneket szervezzük, ahol ez a különleges párzási rituálé jól megfigyelhető, mivel a szarvasoknak népes populációja él a környéken.

Szarvasbőgős Túra a vadregényes Erebe szigetek körül kenuval és kajakkal

Túra indulásának időpontja

A természet kedvelői szeretnek ebben az évszakban az erdőkben tartózkodni, mivel ilyenkor van a Gím szarvasok párzási időszaka, mely során hangos bőgő hangot hallatnak, ami az erdőben messzire hallatszik. Pontosan így van ez a vízen is, csak mivel a víz jobban vezeti a hangot mint az erdő, még hangosabban fogjuk őket hallani. 

Ismét egy különleges helyszínen evezhetsz velünk, tükörsima vizű holtágakban, de közvetlen szomszédságban a nagy Dunával!

Túra indulásának helyszíne

Gönyű
47.739416, 17.841193
Magyarország

MEGTELT! Szarvasbőgős Túra a vadregényes Erebe szigetek körül kenuval és kajakkal

Túra indulásának időpontja

Ez a túra MEGTELET, de vasárnpi napon megismételjük az alkalmat, amire itt tudtok regisztrálni: http://eveznijo.hu/szarvasbogos-tura-vadregenyes-erebe-szigetek-korul-kenuval-es-kajakkal-duna-god-2023-09-24

2023.08.30.

 

Túra indulásának helyszíne

Gönyű
47.739416, 17.841193
Magyarország

Bakancslistás túra - Ipoly Csodáinak Felfedezése Szarvasbőgéssel Kísérve Kajakkal vagy Kenuval

Túra indulásának időpontja

Az Ipoly hazánk északi  határfolyója, mely elválaszt minket Szlovákiától és része a Duna-ipoly nemzeti parknak, mely számtalan védett állat és növényfaj otthonául szolgál. 

Túra indulásának helyszíne

Ipolytölgyes
GPS kookrdináták: 47°55'52.3"N 18°46'16.6"E Térkép link: https://goo.gl/maps/6MhpDYtvJPafTbTM8
Magyarország

Feliratkozás a következőre: Szarvasbőgős Vízitúra

Rólunk írták...

Kosár