Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558

Sup deszka

Mi is a SUP?

sup deszka

A Hawaii-szigetekről indult el a SUP deszka őrület évekkel ezelőtt, ami mára már az egész Világot meghódította. Ez a vízi sporteszköz tulajdonképpen egy merev deszkává felfújható, több rétegű PVC, és poliészter szálakból szőtt Drop Stich anyagokból hegesztéssel készülő deszka, ami EVA habbal van borítva, hogy ne csússzon az álló felülete, és akár a gyors megfordulást is lehetővé tegye. Egy ilyen SUP kiválóan alkalmas arra, hogy rajta állva egy állítható hosszúságú evező segítségével haladjuk kisebb sodrású, vagy álló vízeinken és élvezzük a természet nyújtotta látványt, kikapcsolódjunk, sportoljunk, vagy feltöltődjünk a szürke hétköznapok után. Elnevezése a Stand Up Paddle angol kifejezésből lett rövidítve, amit úgy fordíthatunk, hogy állj fel és evezz!

 

Előnyei:

  • könnyen tárolható, és hordozható, gyorsan felfújható
  • nagyobb méretűek alkalmasak több személy, vagy kutyával együtt lapátolásra is
  • olyan helyekre eljuthatunk vele, mint úszva sosem
  • vízen csurgás közben akár napozásra is alkalmas
  • jó hatással van az egyensúlyérzékre, és megdolgoztatja a gerinc menti mély hátizmokat
  • kortól függetlenül, akinek nincsen előképzettsége az is gyorsan megtanulja használni

 

Miért evezz a Duna pesti partszakaszán?

A Duna - part gazdag természetes állat, és növényvilága mindenkit elvarázsol, és magával ragad, ami kiváló alapja lehet akár a mindennapi sportnak, vagy a kikapcsolódásnak és a munka utáni feltöltődésnek. Madarak közül találkozhatsz túráinkon récékkel, sirályokkal, gémekkel, vagy balkáni gerlékkel, halak közül élnek itt csukák, balinok, vagy a parton vaddisznók, őzek, és hódok is megfigyelhetőek néha a fűz, és nyárfák dús lombja alatt. 

Maga a Duna - part hol kavicsos, hol homokos, így kiváló lehetőséget nyújt a strandolóknak, és a sportolóknak is, akik akár napozhatnak a fűzfa lombok dús árnyékában, vagy röplabdázhatnak a forró homokban.

Neszmélyi szigetek körbeevezése, strandolással

Túra indulásának időpontja

Ha szeretnéd a Neszmélyi-szigetek minden kis zugát megismerni, ezt a túrát neked találtuk ki.

12 óra hosszát fogunk eltölteni, mely közben több helyen megállunk, pihenni vagy akár strandolni is. A szigetek kerülése itt a nagy Duna felől indul és lecsurgással kezdődik, majd utána visszafordulunk a szigetek végéről év szép módszeresen végig evezzük az összes mellék és holtágat. 

Rendkívül választékos élővilág tárul elénk csodás kilátással, miközben végcélként elérjük a Neszmélyi Hajóskanzent és ott szállunk partra este 8-9 között. 

Túra indulásának helyszíne

Neszmély
gps: 47.738120, 18.349915 (neszmélyi szigetek északi része a nagy Dunánál.
Magyarország

Neszmélyi szigetek bejárása 6 órában

Túra indulásának időpontja

Ez egy kicsit nagyobb lélegzetvételű túra, de a Neszmélyi-szigetekhez még ez sem biztosít teljes bejárást, csupán egy nagyobb részét nézhetjük meg mint 3 óra alatt.

Kezdőknek szintén ideális, ha rendelkeznek némi erőnléttel, mivel 6 óra alatt kényelmesen haladva is el fog fáradni mindenki kellemesen :) Ha még soha nem eveztél, akkor sem kell aggódni, a terep könnyű, túravezetőink segítenek elsajátítani a választott eszköz használatát. 

A túra folyamán több helyen is megállunk, kiszállunk kicsit pihenni, csobbanni egyet akár, viszont vendéglátó egységek a túra során most nem esnek útba.

 

Túra indulásának helyszíne

Neszmély
Hajóskanzen
Magyarország

Neszmélyi-szigetek rövid felfedezése vízitúrával

Túra indulásának időpontja

Egy csodálatos túra a Neszmélyi-szigetvilágba, ahol a Duna egy szinte érintetlen szakaszát fedezzük fel.
 

Az sem baj, ha sosem ültél még kajakban, kenuban, vagy épp a sup deszkát szeretnéd most kipróbálni, a túra során túravezetőink segítenek elsajátítani a választott eszköz használatát. 

Túra indulásának helyszíne

Neszmély
Hajóskanzen
Magyarország

Délelőtti sziget kerülgetés Nagymarosnál

Túra indulásának időpontja

Ez egy könnyed délelőtti program, ahol vagy sodrás irányba, vagy enyhe sodrású mellékágakba evezünk, kajakjainkkal, kenuinkkal és sup deszkáinkkal és fedezzük fel a változatos állat és növényvilágot minden kis zegzugban.

 

Szóval aki egy lazítós kajak, kenu, vagy sup túrára vágyik, ez a legjobb délelőtti program. 

Az indulás a Nomád Bártól történik, és ide is érkezünk vissza, ahol a nagy melegben egyből némi hűsítőt vehettek magatokhoz.

Akinek van kedve, délután 2-kor egy másik túrához is kapcsolódhat.

Túra indulásának helyszíne

Nagymaros
Nomád Bár
Magyarország

Táti szigetek és holtágak körülevezős kajak & kenu & sup túra

Túra indulásának időpontja

Tölts el egy félnapot a vízen varázslatos érintetlen környezetben, a Táti-Szigetek és Holtágak világában egy kajakban, vagy kenuban ülve vagy akár egy sup deszkán állva, akár kedvenceddel is.

Mivel a sodrás gyakorlatilag nulla, és a vízfelület tükörsima, így tanulásra is tökéletesen alkalmas a terep, melyben túravezetőink is segítséget nyújtanak. A túra során bejárjuk mindkét holtágat, és az alsó torkolatnál megtekintjük az esztergomi szénrakodót is, mely fura mód a víz kellős közepén magasodik fölénk.

Biztosítjuk a szuper stabil kajakokat és hozzájuk minden szükséges és kötelező felszerelést, továbbá a szakszerű túravezetést is. 

Túra indulásának helyszíne

Tát
Kis-Duna Gát
Magyarország

Táti Szigetek Bejárása - Tükörsima vizeken

Túra indulásának időpontja

Sosem eveztél eddig életedben?! Ez az ideális hely, hogy megismerkedj egy új sporttal, ami könnyen a szenvedélyeddé is válhat, hiszen itt a víz szinte áll, a természet érintetlen, tökéletes környezet egy könnyed délelőtti programnak, ahol sok helyen még árnyékban is evezhetünk a belógó fűzfák alatt.
A túra során a Kis Duna Gáttól evezünk be a holtágba, ahol akinek szükséges segítünk az evezés elsajátításában is.

A természet itt szinte teljesen érintetlen, rengeteg gém, kócsag, jégmadár és egyéb ritka madárfajta fészkel erre, emellett hódok, vidrák és számtalan védett növény és állatfaj számára nyújt otthont.

Túra indulásának helyszíne

Tát
Kis-Duna Gát
Magyarország

Árvízi naplementés kajak, és sup túra

Túra indulásának időpontja

Vegyél részt egy nem mindennapi túrán, amikor a Duna-parti fák koronáját madárlátta szinten fedezheted fel a magas vízállásnak köszönhetően.

Az árvízi erdők világa magávalragadó természetes látványt nyújt, amit csak évente 1-2 alkalommal van lehetőséged megtekinteni.

Ne habozz, ha már fogtál evezőt valaha a kezedben, akkor nagy gondot nem fog jelenteni a kényelmes, stabil kajakokkal a felfelé evezés kényelmes tempóben, majd a túra megkoronázásaként a visszafelé úton a jól megérdemelt pihentető, naplementenézős lecsorgás vár rád!

Felsőgödről indulunk, és ugyanide érkezünk.

Túra indulásának helyszíne

Göd
Bocskai utca
Magyarország

Nagymarosról induló lecsurgós élménytúra

Túra indulásának időpontja

Ez a túra sodrás irányban indul el, így nem megerőltető, a nagy távolság ellenére sem, mivel 12 órás időtartama bőven elég akkor is, ha egy evezőcsapást sem csinálunk. Természetesen azért fogunk, de csak könnyed evezésre van szükség, miközben több Duna ágat is bejárunk, kikötünk a szentendrei sziget csúcsán is.

Útközben több helyen is lesz lehetőség a kikötésre, ha a csapat úgy szeretné, akkor ezek lehetnek Duna-parti vendéglátó egységek közelében is, ahol kulturált illemhelyiség, illetve étkezési lehetőség is akad bőven.

Túra indulásának helyszíne

Nagymaros
Váci út 53.
Magyarország

Nagymarosi szigetkrülős KAJAktúra

Túra indulásának időpontja

Vegyél részt egy kellemes kajak túrán Nagymarosról indulva, amin körbeevezzük a környék természeti kincsekben gazdag szigeteit, és átevezünk Szigetcsúcsra, ahol elkészítünk egy könnyed kolbász sütögetős ebédet.
Vízi sport eszközt, mentőmellényt, vízhatlan zsákot mi visszük a helyszínre, ahol találkozunk veletek, hogy együtt indulhassunk el közös evezős túránkra.

Túrára hozhatsz kutyát is magaddal, lesz lehetőséged két, vagy egyszemélyes kajakot, vagy SUP-ot igényelni erre a napra.

Túra indulásának helyszíne

Nagymaros
Váci út 53.
Magyarország

Kutyás SUP túra

Túra indulásának időpontja

Akik már próbálták kutyájukkal a SUP-ozást, azokkal nekiindulunk egy könnyed esti, kikapcsolódó evezésre a Felsőgödi Duna-partról, hogy a naplementében csuroghassunk lefelé, levezetve, és kipihenve a heti fáradalmakat.

Többféle SUP deszka közül választhatsz, így kisebb, nagyobb kutyusokkal is részt vehetsz programunkon.
A felszerelést, mentőmellényt mi visszük, neked csak magatokról kell gondoskodnod. Jutalomfalat, víz, törölköző és amit strandra vinnél magaddal, az nem árt, ha van nálatok.

 

Túra indulásának helyszíne

Göd
Bocskai utca
Magyarország

Feliratkozás a következőre: Sup deszka

Rólunk írták...

Erika és Dávid remek túravezető páros. Figyelmesek, jól felkészültek. Gyönyörű helyekre visznek el és végig biztonságban éreztem magam velük. Szerettel ajánlom őket, ha vadregényes vízi túrákra vágysz.

Közzétette: Kinga Horváth – 2021. július 11., vasárnap

Abszolút ajánlom a kajaktúrájukat 🤩😍 Mi az egész napos Nagymaros-Göd lecsurgós maratonjukon vettünk részt, eszméletlen...

Közzétette: Tímea Kovács – 2021. július 2., péntek

Kedves, profi túra vezetők! ❤️ Csodàs helyekre mehettünk velük! 😁 Mi legközelebb is megyünk! 🛶

Közzétette: Marianna Pongrácz – 2021. július 12., hétfő

Kosár