Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558

Árvízi túra

Árvízi túráink egy új szemszögből engedik megtekinteni a Dunakanyar kapujának csodás, folyamatosan változó partját. A vízállás függvényében különféle útvonalak között választhatunk, melyek mindig elkápráztató, néha mesebeli világot tárnak szemünk elé. Ilyenkor elérhetővé válnak vízi eszközökkel az egyébként szárazon lévő részek és evezhetünk erdőn, mezőn keresztül akár. Itt általában kisebb, fordulékony hajókat használunk, melyekkel könnyen lehet manőverezni a fák, bokrok között is. Akár az ártéri állatvilágban, akár a nővényekben szeret gyönyörködni, ez ideális program a kikapcsolódásra.

 

Az árvízi kajak / kenu / sup túrák nehézsége vízállás és útvonal függő is, így megfelelően szervezve szinte bárkinek ideális program lehet. Azért ha ült már valaki kajakban, az itt hasznos adottság, mert a mentőmellény az elmerüléstől ugyan megvéd, de áradáskor a víz hidegebb és koszosabb is, így nem jó benne megmártózni. ;)

Visszaérkezve a Csónakház mellett több vendéglátó egység és egy, a gyermekek számára létrehozott kötélpályás kalandpark is várja az ide érkezőket finom ételekkel, italokkal és fagyival. 

Ártéri kajakos és kenus kikapcsolás a Duna-parti galériaerdőkben

Túra indulásának időpontja

Ez egy csak magas vízálláskor megrendezhető program, ugyanis ezek az erdők csak áradás alatt vannak elöntve, de most néhány napig ismét ideális a vízállás. 

A túra során szinte egyből egy ártéri galériaerdőben indulunk, amelyben mivel sodrás és szél sincs, remekül lehet gyakorolni a kajak irányítását a ritkásan növő nagy fák között, miközben káprázatos látvány tárul szemünk elé. 

Az erdőből kiérve (kb 1.5 óra) tovább evezünk gyenge sodrásban felfele, és 2 sarkantyún is átevezünk, mire elérünk egy az áradástól felduzzadt patakig, amiben a 2. útig (vagy tovább is) felevezünk. 

Túra indulásának helyszíne

Göd
Bocskai utca Duna felőli végén a gát tetején
Magyarország

Ártéri galériaerdős evezés szerda délután naplementével kísérve

Túra indulásának időpontja

Gyere és evezz ott, ahol máskor csak sétálni lehet! 

Az ártéri erdők egy különleges helyszínt biztosítanak számunkra, ha evezni szeretnénk egy jót, mivel itt sodrás nincs, így ideális terep a kajak, vagy kenu irányításának elsajátítására.

Túra indulásának helyszíne

Göd
Bocskai utca gát felőli végén, a felhajtón találkozunk
Magyarország

Nagymarosi feltöltődés a Dunán és holtágban evezgetős vízi túra

Túra indulásának időpontja

Ez egy különleges túra, ahol holtágból indulunk, és oda is érkezünk a Nomád Bár-hoz. Ezen a könnyed evezős túrán a környék legjobb vízparti helyeit evezzük körbe, esetenként ki is szállunk egy-egy pihenő erejéig kavicspadokon, vagy Szigetcsúcs partszakaszán.

Ha szeretnél egy különleges nyár végi vízitúrán részt venni, akkor ez a te programod. 

Hozz magaddal papucsot, naptejet, törülközőt, sapkát / kalapot, esetleg szúnyogirtót, ha nem szereted őket és egy feledhetetlen élményben lesz részed. 

Túra indulásának helyszíne

Nagymaros
Nomád Bár
Magyarország

Könnyed kikapcsolódás Nagymaros legszebb dunai partszakaszainak érintésével

Túra indulásának időpontja

Gyere és csodáld meg Te is Nagymaros legvadregényesebb vízparti helyeit, és evezz egy jót vasárnap reggel!

Az sem baj, ha még nem eveztél, hiszen a hely adta holtágakban evezgetve lesz alkalmad megtanulni, begyakorolni az evezés technikáját legyen szó kajakról, vagy kenuról. A rendkívül stabil hajók, és mi is segítünk abban, hogy Te magad is boldogulj!

Túra indulásának helyszíne

Nagymaros
Nomád Bár
Magyarország

Gödi ártéri erdős kikapcsolás naplementével kísérve

Túra indulásának időpontja

Szeretnél munka után egy olyan programot, ami közben nem jutnak eszedbe a napi problémák és teljesen kikapcsolhatsz picit? Ezt a programot pont erre találtuk ki. Az ártéri galériaerdők szépsége és a fák közti evezgetés teljesen kikapcsol és ellazít egy húzós nap után. Gyere és legyél részese ennek a különleges élménynek, ahol ott kajakozhatsz vagy kenuzhatsz,  ahol mások sétálni szoktak miközben madarak énekétől visszhangzik az erdő.

Túra indulásának helyszíne

Göd
Gátőrház melletti gát felhajtón (Bocskai út vége a gát tetején)
Magyarország

Gödi naplementés ártéri erdős evezés

Túra indulásának időpontja

Csodáld meg az ártéri erdőt kajakból vagy kenuból Felsőgödnél! Az idei szokásosnál magasabb vízállás ismét lehetőséget kínál egy kellemes naplementés délutáni túrára az ártéri galériaerdőkben, mely során ott evezünk, ahol mások sétálni szoktak. Rengeteg madár él itt, mivel a környezet szinte háborítatlan, és zajmentes, így csivitelésüktől zeng az erdő.

Ez a túra ideális teljesen kezdők számára, mivel az erdőben nincs sodrás, így mire kiérünk onnan, addigra mindenki profi lesz a kajak irányításában és nem okoz gondot egy kis nyílt vízi evezés sem, ahol még elevezünk egy hódvár mellett, illetve 1 vagy 2 kőgáton is átkelünk (ezt a csapattól függ). 

Túra indulásának helyszíne

Göd
Gátőrház melletti gát felhajtón.
Magyarország

6 órás árvízi evezés Gödön és Sződligeten

Túra indulásának időpontja

Ha szeretnél egy jót mozogni és közben különleges helyekre eljutni egy túrakajak, vagy túrakenu segítségével, akkor ezt a Te túrád. A 6 órában lesznek pihenők is, enni, inni is tudsz venni, de bejárunk csodás ártéri erdőket, illetve egy Vác alatt található különleges holtágat, melybe csak bizonyos vízállásnál lehet beevezni. Ha marad idő hazafele átmegyünk a túlpartra is kicsit. 

Ha még sosem eveztél, ez kivételesen nem a Te túrád, mert átmegyünk több sarkantyún is, illetve felfele evezünk 4 kilométert, így kell gyakorlat meg állóképesség is, ha viszont ültél már kajakban és stabilnak találtad, és szoktál néha mozogni, akkor egy remek sportos délután vár Rád.

Túra indulásának helyszíne

Göd
Bocskai utca
Magyarország

Délelőtti 3 órás árvízi evezés Gödnél

Túra indulásának időpontja

Gyere és evezz egyet a lélegzetelállító szépségű ártér galériaerdőkben a Gödi dunaparton. Most ott evezhetsz, ahol máskor sétálni szoktál...

A túra során erős sodrásra nem kell számítani, mivel 2 sarkantyú alatt van az erdő, így ott a víz teljesen áll és az esetleges szelet is felfogják a fák, melyek számtalan madár lakóhelyeként szolgálnak, akik végigéneklik az utat :)

Túra indulásának helyszíne

Göd
Bocskai utca
Magyarország

Feliratkozás a következőre: Árvízi túra

Rólunk írták...

Erika és Dávid remek túravezető páros. Figyelmesek, jól felkészültek. Gyönyörű helyekre visznek el és végig biztonságban éreztem magam velük. Szerettel ajánlom őket, ha vadregényes vízi túrákra vágysz.

Közzétette: Kinga Horváth – 2021. július 11., vasárnap

Abszolút ajánlom a kajaktúrájukat 🤩😍 Mi az egész napos Nagymaros-Göd lecsurgós maratonjukon vettünk részt, eszméletlen...

Közzétette: Tímea Kovács – 2021. július 2., péntek

Kedves, profi túra vezetők! ❤️ Csodàs helyekre mehettünk velük! 😁 Mi legközelebb is megyünk! 🛶

Közzétette: Marianna Pongrácz – 2021. július 12., hétfő

Kosár