Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558

Oktatás

Ha sosem eveztél még akkor sem kell elkeseredned, mivel túravezetőink nem csak az útvonal mutatásában, vagy a testi épséged megóvásában segítenek, hanem evezni is megtanítanak.

 

Amelyik túránál ezt a jelzést látod: "Oktatás" ott olyan a túra útvonala ami tökéletes tanuló terepet biztosít, és a túra előtt, illetve az alatt a túravezető folyamatosan segít fejleszteni az evezési technikátokat, ha igényt tartatok rá és ezt óra elején jelzitek neki. 

 

Mivel tanulhattok kezdőként?

Túráink során mindig meg van adva, hogy mivel lehet részt venni az adott túrán, ezeket az eszközöket lehet gyakorolni is az oktatós túrákon. Kajak és kenu tanulást minden túránkon tudunk biztosítani, sup oktatást, csak azon a túrán, amin részt lehet venni ezzel a vízi sporteszközzel is.

Milyen hajókon tanulnak a kezdők?

Mind tanulóknak, mind a rutinos túrázóknak ugyanazokat a hajókat használjuk, mivel esek szuper stabil, de mégis jó iránytartással és irányíthatósággal rendelkező kanadai túra kenuk és tengeri / óceáni túra kajakok, amiket a hazánkban tapasztalhatónál durvább körülményekre terveztek.

 

Mekkora időtartamú túrára jelentkezzek, ha sosem eveztem még?

Teljesen kezdőknek általában a 3 órás túrákat szoktuk javasolni, mert itt még nem töri fel a kezüket az evező, erősebb tenyerűeknek lehet egyből 6 óra is ha jó kondiban vannak.

Csodáld meg a ráckevei vízi világot naplementekor kajakból vagy kenuból!

Túra indulásának időpontja

Ráckeve a Dunának egy különleges része, ami semmi mással nem összehasonlítható.  Vize áll, nincs sodrás, a vízszint állandó, így mindig ugyanazt a lenyűgöző látványt nyújtja, élővilága mégis a szigetközhöz hasonlítható.

Tökéletes tanuló terep még most is, mivel nem csak sodrás nincs, de hullámok sem, mert sebességkorlátozás van a motorcsónakokra, az esetleges evezőről befröcskölővíz ellen meg tökéletes védelmet nyújtanak neoprén hullámkötényeink. Beszállni száraz lábbal fogunk, így a hűvösebb víz nem fog kellemetlenséget okozni és egy feledhetetlen élményben lesz része mindenkinek. 

Túra indulásának helyszíne

Ráckeve
Balabán Utca Duna Felőli Vége
Magyarország

Ráckevei szigetek körbeevezése szombat délelőtt

Túra indulásának időpontja

Ráckeve sokunk szívéhez közel áll, így idén ellátogatunk még egy utolsó alkalommal ide is. 

3 órában körbeevezzük az Angyali szigetet és átmegyünk a közte és a Vesszőzátony-sziget közti kis ágon, majd tovább megyünk és megkerüljük az Opera, majd a Sóskás szigetet is. Visszafele meglátogatunk egy jól eldugott vadregényes mellékágat, mely békalencsével van tele és olyan, mintha egy elvarázsolt világba csöppentünk volna. 

Mivel itt nincs sodrás, így tökéletes tanuló terep kajakkal és kenuval is. Túravezetőink már a parton elkezdik az oktatást és egész út alatt segítenek elsajátítani a választott hajó evezésének technikáját. 

Túra indulásának helyszíne

Ráckeve
Balabán Utca Duna Felőli Vége
Magyarország

Táti Holtágak ezerszínbe öltözve - Kajak és kenutúra

Túra indulásának időpontja

Egy rövidke 3 órás túra a táti szigetekhez, ahol a dús növényzet immár az ősz színeiben pompázik, a víz tetején színes levelek úsznak, néhol teljesen beborítva azt. Az őszi látkép evezés közben is éppoly különleges és magával ragadó látvány, mint egy erdei séta alatt, ráadásul itt egy másik közegből tapasztalhatjuk meg ezt a csodás évszakot.

Tát, mivel a dunai zöldfolyosó része, ezért ősszel gyakorta találkozhatunk költöző madarak tömegeivel is, melyek itt pihennek meg, vagy itt gyülekezve indulnak tovább.

Persze, hogy a program legyen teljes, kerülünk egyet az esztergomi szénrakodó monumentális épülete felé is.

Túra indulásának helyszíne

Esztergom
Esztergomi Sóder Gödör 47°45'56.6"N 18°42'03.6"E vagy 47.765708, 18.700989
Magyarország

Marosi szigetek bejárása kajakkal, kenuval 3 órában

Túra indulásának időpontja

Nagymaros és Kismaros között csodás, szinte érintetlen szigetvilág nyúlik el, mely remek terep kezdő evezősök számára is, mivel a mellékágakban a sodrás lassú és barátságos. 

Ezen a túrán 4 szigetet járunk körbe a miközben elkerülhetetlenül átitat holtágak és a mellékágak nyugodt természetközeli légköre. Utunk közben jégmadarak és szürke gémek is előfordulnak, illetve hódok lakhelyeit és munkáját is megtekinthetjük, ha szerencsénk van, akkor még össze is futhatunk ezzel a nagytestű félénk növényevővel naplemente felé. 

Túra indulásának helyszíne

Nagymaros
Nomád Bár
Magyarország

Ártéri galériaerdős evezés szerda délután naplementével kísérve

Túra indulásának időpontja

Gyere és evezz ott, ahol máskor csak sétálni lehet! 

Az ártéri erdők egy különleges helyszínt biztosítanak számunkra, ha evezni szeretnénk egy jót, mivel itt sodrás nincs, így ideális terep a kajak, vagy kenu irányításának elsajátítására.

Túra indulásának helyszíne

Göd
Bocskai utca gát felőli végén, a felhajtón találkozunk
Magyarország

Délelőtti kikapcsolódás a dunakanyarban kajakkal, vagy kenuval

Túra indulásának időpontja

Vegyél részt akár kezdőként is ezen a könnyed, de sportos kikapcsolódást ígérő túránkon, ahol felfedezzük Nagymaros legszebb sziegeteit, holt, és mellékágaiba kukkantunk be, hogy nem mindennapi élménnyekben legyen részünk!

A nem mindennapi látnivalók természeti kincsekből a túra során feltöltenek szuper élményekkel miközben megtanulsz kajakozni, vagy kenuzni, vagy csak élvezed a könnyed evezgetést, és lecsurgást a Dunán.

Indulás és érkezés a Nomád Bárnál történik Nagymaroson.

Erre a programra hozz magaddal: papucs/vízicipő, törölköző, sapka/kalap, napolaj, víz.

Túra indulásának helyszíne

Nagymaros
Nomád Bár
Magyarország

Táti Szigeteki 3 órás kajak és kenutúra

Túra indulásának időpontja

A Táti-szigetek Esztergom mellett található, az érintetlen természeten és a tükörsima vizeken kívül még az Esztergomi szénrakodó látványáról is híresek, mely egy a vízen álló hatalmas épület, ráadásul egy látképen osztozik az Esztergomi Bazilikával is, ami a szigetek felől nézve elfér alatta :)

Gémek és kócsagok gyakori lelőhelye, de előfordul itt a fekete gólya és a rétisas is. 

Kezdők számára ideális tanulóterep, mivel sodrása szinte nincs, és a széltől is védett, így a mellékágak víze jellemzően tükörsima. 

 

Túra indulásának helyszíne

Tát
Kis-Duna gát
Magyarország

Rövid, kikapcsolós délelőtti evezés a Neszmélyi-szigeteknél 3 órában

Túra indulásának időpontja

Neszmély egy különleges hely, ahol a nyugodt vizű holtágak mellett számos zúgó is található, melyek rendkívül különleges látványt nyújtanak, és a vállalkozó kedvűek némelyiken akár még felevezni is megpróbálhatnak, bár ez erősen vízállás függő is. A Neszmélyi szigetek remek tanulóterep és különleges állatvilága lenyűgözi az erre evezőket, mivel a hódok, vidrák, kócsagok, gémek és jégmadarak mellett még számtalan védett madárfaj lakó, vagy átvonuló helye.

Túra indulásának helyszíne

Neszmély
Éden kemping
Magyarország

Feliratkozás a következőre: Oktatás

Rólunk írták...

Erika és Dávid remek túravezető páros. Figyelmesek, jól felkészültek. Gyönyörű helyekre visznek el és végig biztonságban éreztem magam velük. Szerettel ajánlom őket, ha vadregényes vízi túrákra vágysz.

Közzétette: Kinga Horváth – 2021. július 11., vasárnap

Abszolút ajánlom a kajaktúrájukat 🤩😍 Mi az egész napos Nagymaros-Göd lecsurgós maratonjukon vettünk részt, eszméletlen...

Közzétette: Tímea Kovács – 2021. július 2., péntek

Kedves, profi túra vezetők! ❤️ Csodàs helyekre mehettünk velük! 😁 Mi legközelebb is megyünk! 🛶

Közzétette: Marianna Pongrácz – 2021. július 12., hétfő

Kosár