Ugrás a tartalomra
Jó időjárás garancia

Fedezd fel Magyarország legszebb vízi útvonalait!

A "Bakancslistás vízitúrák" sorozatunkkal elkalauzolunk téged a legvadregényesebb folyóink, tavaink és nemzeti parkjaink mentén, ahol a természet érintetlen szépsége, a növény és állatvilág gazdagsága és a vízi kalandok egyszerre ragadnak magukkal. Minden túraútvonal garantáltan különleges, egyedi élményt szerez majd számodra, amit egy életen át meg fogsz őrizni.

Állítsd össze a saját bakancslistádat és élj át felejthetetlen élményeket a vizek világában! Csatlakozz hozzánk kajak- és kenu túráinkra, és fedezd fel a természet szépségeit egyedülálló módon. Tapasztalt vezetőink segítenek eligazodni a vízen, miközben új barátságokat kötsz, és felülmúlhatatlan élményekkel gazdagodsz. Ne maradj le erről a különleges nyári kalandról, foglald le a helyed még ma!

 

kalandos vízitúra

 

Csatlakozz hozzánk és legyél részese egy olyan élménynek, amely örökre a legszebb emlékeid között marad! A túráinkon kiválóan szórakozhatsz családoddal és barátaiddal, vagy akár a céges csapatépítőt is meg lehet egy Bakancslistás helyre rendelni de ideális program lehet egyedülállóknak, mivel a vízen mindig jó arcokat ismerünk meg.

Hol kerülnek ezek a túrák megrendezésre?

A Bakancslistás Vízitúrák Sorozatban számtalan különböző vízi útvonal közül választhatsz, melyek hazánk vizeinek legkülönlegesebb és legeldugottabb zugaiba vezetnek el. Bakancslistás túrasorozatunk segítségével eljuthatsz a  Nagy Duna legszebb részeire, Szigetközbe, a Tisza-tó vadregényes nádlabirintusaiba, a Körösökre, a Berettyóra, Sajó és a Hernád homokos kanyarulataira, Zalára, Lajta patak hajócsúszdáira, a Bodrog / Zagyva / Öreg-Túr érintetlen vizeire, a Rába sebesen robogó kanyarulataiba, Drávára, Marosra, Velencei tóra, a Balatonra és még számos különleges helyre Találd meg a számodra legmegfelelőbb túrát, élvezd az érintetlen természet és a víz közelségét, miközben új kalandokkal gazdagodsz, vagy vegyél részt egy egész éves sorozaton, és szerezz rengeteg életre szóló élményt, melyekre mindig boldogan emlékszel vissza!

 

kajaktúra páros kajak

 

Sosem eveztem, így is részt vehetek?

Amennyiben nem rendelkezel egy alapszintű kajakos / kenus tudással, akkor kérjük, hogy előbb gyere el oktatásainkra, mivel ezeken a túrákon nem szeretnénk oktatással húzni az időt, illetve megzavarni a természet nyugalmát a túl sok felesleges beszéddel, mivel minél többet zajongunk, annál kevesebb élőlénnyel találkozunk túráink során. Oktatásainkra ide kattintva tudsz jelentkezni: Kajak / Kenu Oktatás

Gyermekkel is részt lehet venni? 

Természetesen, ezek az útvonalak inkább a szépségükkel és a vadregényességükkel kápráztatnak el és a legtöbb esetben nem jelentenek különös evezéstechnikai kihívást. 14 év alatti gyermekek a jogszabályi előírásoknak megfelelően, csak szülővel egy hajóban (2 személyes kajak vagy 3 személyes kenu) evezhetnek, 16 év alattiak csak egy személyes hajót irányíthatnak.

 

családi vízitúra

 

!!! Minden Bakancslistás Vízitúra évente csak egyszer kerül megrendezésre. !!!

Regisztrálj most, és legyél az egyik szerencsés, aki részt vehet az idei év legjobb vízi kalandjaiban! A regisztráció egyszerű és gyors, és máris ott leszel velünk a vízen. Ne hagyd ki ezt a fantasztikus lehetőséget, csatlakozz hozzánk most, és szállj vízre velünk a Bakancslistás vízitúra sorozatunkon!

 

Szeretnél részt venni az egész sorozaton? Most kedvezményesen megteheted! 

 


Szob

Ezt a kétnapos túrát, csak gyakorlott evezősöknek ajánljuk, mivel az első nap az Ipoly nyugodt vizein egy bemelegítő evezés után a második nap a Szlovákiai Garam folyóra megyünk, ami híres sebes tempójáról és ütős zúgóiról, amiken akkor is vizes leszel, ha nem borulsz be :) Különleges kalandtúra ez, ahol megismerjük 2 folyó csodáit is.
Örvényes

Csodáld meg a Tihanyi félszigetet egy kajakban ülve és strandoljunk együtt az éppen megtetsző Balatoni strandon, ezen a 2 napos vízitúrán. A túra egyik napján egy Balaton átevezéssel is megpróbálkozunk, persze csak ha ezt az időjárási körülmények biztonságosan megengedik. Bárhogy is lesz, unatkozni nem fogunk, hiszen gyönyörű környékre megyünk...
Kisoroszi, Tát, Szob, Nagymaros, Göd

Egy különleges 2 napos túrára invitálunk benneteket, mely során a Dunakanyar legszebb részeit evezzük végig. Éjjel sátorban, vagy a parton alszunk, esetleg a közeli kempingben lehet szállást foglalni, nappal pedig evezünk, strandolunk, pihenünk, eszünk és iszunk, miközben az ország leggyönyörűbb helyeit fedezzük fel kajakban vagy kenuban ülve.
Szob

Ha soha nem eveztél, de szeretnéd egy rövid túrán kipróbálni, akkor itt a helyed! Szobról indulunk és felfele evezünk a Dunán, egészen az Ipoly torkolatáig, amin szintén felfelé indulunk, és bejárjuk ameddig csak jutunk ezen a varázslatos kis határfolyón. Útközben Szobot elhagyva érintetlen természet vár ránk, mely különös nyugalmat ültet belénk.
Szob

Az Ipoly alapból is egy fantasztikus túrahelyszín, de az évnek ebben a szakában még különlegesebb, mivel ilyenkor van a gímszarvasok párzási időszaka és hangjuk messzire vezeti a víz, így jó eséllyel hallani is fogjuk őket. Kérünk ruhával úgy készülj, hogy ez a túra naplemente után végződik, mivel a naplemente előtti és utáni időszakokban a legaktívabbak.
Kiskunlacháza

A Ráckevei Soroksári Duna minden része csodaszép, de talán a legszebb ez az útvonal. Vízreszállást követően egyből délnek indulunk, és végigevezzük a Balabán csatornát, majd vissza fordulunk és átevezünk az Angyali Sziget és a Vesszőzátony sziget közti kis kristálytiszta vizű lagúnán, majd tovább megyünk északnak az Opera és a Sóskás sziget felé...
Gönyű

Az Erebe-szigetek érintetlen világa olyan helyre kalauzol minket, ami kevés van az országban. Itt olyan dús az állatvilág, hogy néha állatkertben érzi az ember magát, szó szerint érezni lehet a vad szagot a levegőben a túra jelentős részén. Nem könnyű terep, így csak gyakorlott evezősöknek ajánljuk, de szarvasbőgés idején igazán különleges túrahelyszín.
Dunaharaszti

Dunaharaszti a Ráckevei Soroksári Duna egy csodás környéke, melyet nem szabad kihagyni. Egymás érik a kis szigetek, mellékágak, nádlabirintusok, és közben vízimadarak széles tárházával is találkozhat az ide látogató, melyek a szokásosnál közelebb engedik az embert, mivel megszokták a jelenlétet, ugyan is sokan laknak a környéken és népszerű vízitúrahelyszín.
Dunaharaszti

Dunaharaszti a Ráckevei Soroksári Duna egy csodás környéke, melyet nem szabad kihagyni. Egymás érik a kis szigetek, mellékágak, nádlabirintusok, és közben vízimadarak széles tárházával is találkozhat az ide látogató, melyek a szokásosnál közelebb engedik az embert, mivel megszokták a jelenlétet, ugyan is sokan laknak a környéken és népszerű vízitúrahelyszín.
Tát

Ha sosem eveztél még, akkor ez egy remek alkalom a kipróbálásra. Ezen a túrán a Táti Szigetvilág egy kis részét járjuk be és kievezünk a szigetek csúcsánál található Esztergomi Szénrakodó vízből kimagasló monumentális épületéhez is. A túra előtt a parton a vezetők rövid oktatásban részesítik a csapatot, ami elég ismeretet nyújt az útvonal biztonságos végigevezéséhez.
Tát

A Táti szigetek az év minden szakában csodálatos, mivel teljesen érintetlen fokozottan védett természetvédelmi terület, de az évnek ebben a szakában különösen elbűvölő. A vizet színes levelek tarkítják és a fák sárga / barna / vörös színekben tündökölnek, ami különös kontrasztot ad. A túra végén elevezünk az Esztergomi Szénrakodót is megcsodálni.
Poroszló

Kevés olyan nagy helyismeretet igénylő vízitúra terep található hazánkban, mint a Tisza-tó, mely Európa szinten is extra változatos élővilágot garantál az ide látogatóknak. A tájékozódás a nádlabirintusokban nem könnyű, de túravezetőink gondoskodnak róla, hogy véletlenül se maradjatok le a legszebb részekről és a legizgalmasabb látnivalókról.Feliratkozás a következőre: Bakancslistás Vízitúra Sorozat