Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558

Lecsurgós túra

A lecsurgós kajak, kenu és sup túrák időtartama nagyon változó lehet (2 órától akár több nap is), mivel a túra hossza attól függ, mennyire északról indulunk és meddig szeretnénk lecsurogni. Alacsony fizikai megterheléssel járó lazítós program, mivel a sodrás alapból menetirányba viszi a hajókat, csak akkor kell evezni ha szeretnénk és akkor is könnyű. Útközben számos csodás partszakasz , holtág, sziget és homokpad található ahol megállhatunk pihenni nézelődni, strandolni. Élményekkel teli látványos kikapcsolódás, akár idősebbeknek vagy kisgyermekes családoknak is.

Szezonzáró, őszbúcsúztató lecsurgós túra

Túra indulásának időpontja

A rendkívül alacsony vízállás miatt a Duna ilyenkor is egy másik arcát mutatja, mint amit nyáron megismerhetünk. Hatalmas lapos partszakaszok vannak mindkét oldalt, illetve a vízből kiemelkedő homok és kavicszátonyok gazdagítják most a szigetek számát és teszik különlegessé a Duna-parti látképet. 

Ezen a túrán Szobtól egészen Gödig végigjárhatod velünk és megismerheted a zátonyszigetekkel dúsított Nagy Duna alacsony vízállásos arcát is. Most kb bárhol ki tudunk szállni, viszont a holtágakba nem lehet bemenni szinte sehol. 
 

Túra indulásának helyszíne

Szob
Szobi rév lehajtó
Magyarország

Őszi Három Folyó vizitúra

Túra indulásának időpontja

Ez az ideális kezdő túra... kezdhetném így is ennek a posztnak a leírását,de ez most nem az a túra! :D 

Szóval ezen a túrán 3 folyón is fogunk evezni és összesen nagyjából 33km hosszú távot járunk be, mindössze 7 óra alatt. Nem sétagalopp, viszont csodás helyeken fogunk járni és azt sem sok ember mondhatja el magáról, hogy egy nap alatt 3 folyón is evezett, tehát aki velünk tart, az ismét egy életre szóló élmény  részese lehet.

Túra indulásának helyszíne

Berettyó part
A jelentkezőket értesítjük pénteken a tervezett beszálló pontról.
Magyarország

Kutyás kajak és kenu túra a Dunakanyarban

Túra indulásának időpontja

Egész évben csak magunknak szerveztünk programokat elsősorban, így most ez a program szóljon kis kedvenceinkről és vigyük el őket egy felejthetetlen egynapos programra. 

Eddig is előfordult 1-2-3 kutya a túrákon és jellemzően nagyon jól érezték magukat, erre a túrára azt szeretnénk összehozni, hogy ne 2-3 kutya legyen, hanem minden hajóban legalább 1 kutyus is helyet kapjon...

Túra indulásának helyszíne

Nagymaros
Váci út 53 melletti sólyapálya (csónak lehordó)
Magyarország

Lecsurgós, naplementébe érkező élménytúra Nagymaros és Göd között

Túra indulásának időpontja

Gyere el erre a programra, ha szeretnéd megnézni a dunakanyar legszebb vízparti helyeit kenuból, vagy kajakból nézve, és lecsurogni Nagymarosról Gödre egy napos túránkon!

Út közben több olyan mellék, és holtágat fedezünk fel, és különböző szigetek körül evezgetünk, amik élővilága nem mindennapi. Előfordulhat, hogy kacsát, gémet, kócsagot, vagy hódot is megfigyelhetünk eredeti élőhelyén ezen a programon.

Az utat több pihenővel is megszakítjuk, hogy együnk, igyunk, pihenjünk. Az ebédet Verőcén töltjük 13:00 körül, ahol büfék, cukrászda, és étterem is megtalálható, de előtte-utána nem árt, ha készülsz hideg élelemmel és bőséges vízzel a túrára.

Túra indulásának helyszíne

Nagymaros
Váci út 53. Duna-parton
Magyarország

Naplementés evezős túra Táton :)

Túra indulásának időpontja

Használ ki a nyár végi kellemes időjárást és evezd körbe a Táti szigeteket kajakkal vagy kenuval dunai naplementébe hajlóan!

Tát különleges, védett élővilága mindig lenyűgöző látványt nyújt, de út közben megcsodálhatod távolból az esztergomi bazilikát és megkerülheted egy régi szénrakodó épület monumentális maradványait is.

A túrára biztosítjuk a szakszerű túravezetést, kötelező felszerelést, mentőmellényt, evezőt, stabil és tárolórekeszekkel ellátott kajakokat, kenukat.

Hozz magaddal: napolaj, papucs, vagy vízicipő, kalap, vagy sapka, törölköző, víz, hideg élelem.

Túra indulásának helyszíne

Tát
Kis Duna Gát
Magyarország

Táti szigetek körbeevezése 6 órában vasárnap délután

Túra indulásának időpontja

Dobd fel a vasárnap délutánt egy könnyed, de felejthetetlen vízi programmal Táton, ahol egy elhagyatott szénrakodó "csontvázán" keresztül megtekintheted az Eszergomi bazilikát, és körbeevezheted a Táti szigetet 6 órában!

A Táti szigetek gyönyörű vadregényes partja ritka állatfajokban gazdag, amit körbeevezhetsz a nagy Dunán lecsurogva, majd a holt, vagy a mellék Duna ágakban álló vízen lapátolhatsz visszafelé a kiinduló pontra, ami a Kis Duna Gát.

Erre a túrára készülj hideg élelemmel, papuccsal/úszócipővel, törölközővel, vízzel, napolajjal, fürdőruhával.

Mi biztosítjuk: a hajókat, evezőket, mentőmellényeket és a túravezetést.

Túra indulásának helyszíne

Tát
Kis Duna Gát
Magyarország

Lecsurgós élménytúra Nagymaros és Göd között

Túra indulásának időpontja

Vegyél részt egy egész napos felejthetetlen élményekkel teli vízitúrán, ahol felfedezzük Nagymaros gazdag élővilággal megáldott szigeteit, átevezünk Szigetcsúcsra, és sokat strandolunk, jókat eszünk, majd lassan leereszkedünk Felsőgödre.

Út közben több természeti kincsekben bővelkedő holt, és mellék Duna ágat is megtekintünk, és több helyen is megállunk, hogy felfrissítsük magunkat. Többek között: Kismaros, Verőce, Sződliget partjain is kikötünk.

Tedd élményekben dússá a nyarat, és evezz velünk, mert evezni JÓ! :)

Túra indulásának helyszíne

Nagymaros
Váci út 53.
Magyarország

Nagymaros - Göd Lecsurgós maraton

Túra indulásának időpontja

Lépj ki a szürke hétköznapokból, és evezz velünk Nagymaros és Göd között a Duna vadregényes partszakaszain, hol lazán ejtőzve, hol kicsit jobban evezve, de a legtöbb, és legkülönlegesebb látnivalót felsorakoztató túránkon!

Vegyél részt egy több megállós, strandolós élménytúrán, melyen sok szép, és nyugodt mellék, és holtágat fedezünk fel Nagymaroson, majd átevezünk Szigetcsúcsra, ahol az első pihenőt töltjük, majd vissza a túlpartra, hogy vitessük magunkat a sodrással a következő úti cél felé.

Túra indulásának helyszíne

Nagymaros
Váci út 53.
Magyarország

Táti szigetek körbejárása dunai strandolással

Túra indulásának időpontja

Tát egy csodás érintetlen mikroszféra, melyet most lehetőséged nyílik egy egész napon át bejárni és minden csodáját nyugodtan kényelmes tempóban megtekinteni. Nem kell profi kajakos vagy kenusnak lenned hogy részt vehess, mivel itt se sodrás, se hullámok, csak a tükörsima víz és az érintetlen természet, ráadásul túravezetőink segítenek a választott evezős hajó használatának elsajátításában. 

Túra indulásának helyszíne

Tát
Kis-Duna Gát
Magyarország

Neszmélyi szigetek bejárása 6 órában

Túra indulásának időpontja

Ez egy kicsit nagyobb lélegzetvételű túra, de a Neszmélyi-szigetekhez még ez sem biztosít teljes bejárást, csupán egy nagyobb részét nézhetjük meg mint 3 óra alatt.

Kezdőknek szintén ideális, ha rendelkeznek némi erőnléttel, mivel 6 óra alatt kényelmesen haladva is el fog fáradni mindenki kellemesen :) Ha még soha nem eveztél, akkor sem kell aggódni, a terep könnyű, túravezetőink segítenek elsajátítani a választott eszköz használatát. 

A túra folyamán több helyen is megállunk, kiszállunk kicsit pihenni, csobbanni egyet akár, viszont vendéglátó egységek a túra során most nem esnek útba.

 

Túra indulásának helyszíne

Neszmély
Hajóskanzen
Magyarország

Feliratkozás a következőre: Lecsurgós túra

Rólunk írták...

Erika és Dávid remek túravezető páros. Figyelmesek, jól felkészültek. Gyönyörű helyekre visznek el és végig biztonságban éreztem magam velük. Szerettel ajánlom őket, ha vadregényes vízi túrákra vágysz.

Közzétette: Kinga Horváth – 2021. július 11., vasárnap

Abszolút ajánlom a kajaktúrájukat 🤩😍 Mi az egész napos Nagymaros-Göd lecsurgós maratonjukon vettünk részt, eszméletlen...

Közzétette: Tímea Kovács – 2021. július 2., péntek

Kedves, profi túra vezetők! ❤️ Csodàs helyekre mehettünk velük! 😁 Mi legközelebb is megyünk! 🛶

Közzétette: Marianna Pongrácz – 2021. július 12., hétfő

Kosár