Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558
vízitúra ajándékutalvány és vízitúra kupon
Katt a képre a részletekért

Eszkimó kurzus

eszkimó forduló oktatás göd
Túra indulásának időpontja
Már csak ennyi szabad hely maradt!
Még 0 fő
Túra indulásának helyszíne

Göd
Összekötő út 10.
Magyarország

Részvételi díj / fő
20 000 Ft.
Jóidő garancia az összes magyarországi vízitúrankra

 

Túra helyszíne

Túra nehézségi szintje:

Program időtartama

Szeretnéd, hogy nyárra sokkal magabiztosabban és nagyobb biztonságban kajakozzál mint eddig?

Itt a remek alkalom, hogy fejleszd tudásod és egy fűtött (~36 fok) gyógyvizes medencében elsajátítsd az eszkimó fordulót, aminek segítségével könnyen és gyorsan újra a víz fölé kerülhetsz a kajakodban ülve egy esetleges borulás után, így kimarad az úszás, mentés... és mehetsz is tovább utadra, mert a hullámkötény meggátolja a víz kajakba jutását.

Kis csoportos képzések!

Mivel az eszkimó forduló megtanulása nagyobb egyéni odafigyelést igényel, így kis csoportokat indítunk el, ahol mindenki a saját szintjén tudja gyakorolni a számára kijelölt feladatokat, és az oktatótól egyéni odafigyelést kap. Maximális létszám 4 fő! 

Kinek ajánljuk ezt a képzést?

Bárkinek, aki már magabiztosan ül a kajakjában, ismeri az alap támasztásokat és szeretné tovább bővíteni ismeretanyagát a kajakozás terén. Nem kell profinak lenned hogy részt vehess a tanfolyamon, de azért ha minimális kajakos tudással indulsz neki, akkor nehezebb lesz jelentősen, mint a többieknek, akik már rutinosabbak.

Kinek nem ajánljuk: 

Ha még csak pár alkalommal kajakoztál, akkor az ismeretanyagodból sok minden hiányzik, így érdemes lehet előtte a 3 alkalmas biztonságtechnikai oktatásunkat végigcsinálni, mivel az egyből felkészít az eszkimó alapjaira, számos olyan mozdulatot gyakorlunk, ami segíti és könnyebb dolgod lesz az eszkimó tanulása alatt.

Fázni fogunk?

Nem! A víz ~36 fokos a  medencében és bár kültéri, de a felette lévő gőzréteg jelentősen melegebb mint a levegő, ráadásul a gyakorlatok során újra és újra a vízbe kerülünk, így - 5 fokig egyáltalán nem fáznak a tanulóink a kajakban vizesen ülve sem. Ezért nem szükséges neoprén ruházattal készülni a résztvevőknek.

Hány alkalomra van szükség, hogy valaki megtanuljon eszkimózni?

Ezt nehéz előre megmondani, ugyanis nagyban függ az egyéni ügyességtől és az alap tudástól, amivel nekivágsz a kurzusnak, ezért nem is egy fix alkalomszámmal rendelkező program, hanem annyi alkalomra jössz el, amennyire neked szükséged van, ahhoz hogy magabiztos tudást szerezzél. Jellemzően 2-3 alkalomra van szüksége egy embernek, mire elsajátítja, de van aki már az első alkalom végére több eszkimó fordulót is sikerrel megcsinál. Mivel kis létszámú csoportokban tartjuk ez a kurzust, így mindenki a saját tudásszintjének megfelelő feladatokat kap, ami tovább segíti az egyéni ritmusban fejlődést. 

 

Akkor 2-3 alkalom alatt profi leszek?

Nem, ennyi idő épp arra elég, hogy megtanuld, amit utána sokat kell gyakorolni, hogy éles helyzetben, akár zordabb körülmények között (erős szél, nagy hullámzás, durva sodrás...) is menjen, de arra tökéletesen elég, hogy nyáron jó időben már egyedül is tudd gyakorolni biztonságos körülmények között sekély, partközeli, sík vizeken és elkezdhess belőle felépíteni egy a gyakorlatban is használható tudást.

Mit biztosítunk mi?

 • Minőségi tengeri kajakokat
 • Ajándék orrcsipeszt amit megtarthattok
 • Vadvízen edződött kajak instruktort
 • Kis létszámot (max 4 fő)
 • Meleg ~36 fokos gyógyvizet
 • Fűtött öltözőt, zuhanyzóval, szekrényekkel
 • Evezőt
 • Mentőmellényt
 • Neoprén hullámkötényt

Mit kell hoznod?

 • Fürdőruhát
 • Törülközőt
 • Papucsot
 • Úszósapkát (gumi / latex vagy neoprén)

Amennyiben szeretnéd Te is elsajátítani az eszkimózás technikáját, jelentkezz most!

 

Rólunk írták...

Kosár