Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558

Táti Holtágak ezerszínbe öltözve - Kajak és kenutúra

őszi kajaktúra, kenutúra
Túra indulásának időpontja
Résztvevők maximális száma
25 fő
Már csak ennyi szabad hely maradt!
Még 0 fő
Túra indulásának helyszíne

Esztergom
Esztergomi Sóder Gödör 47°45'56.6"N 18°42'03.6"E vagy 47.765708, 18.700989
Magyarország

Részvételi díj / fő
10 000 Ft.
Jóidő garancia az összes magyarországi vízitúrankra

 

Túra helyszíne

Folyó neve

Túra nehézségi szintje:

Program időtartama

Egy rövidke 3 órás túra a táti szigetekhez, ahol a dús növényzet immár az ősz színeiben pompázik, a víz tetején színes levelek úsznak, néhol teljesen beborítva azt. Az őszi látkép evezés közben is éppoly különleges és magával ragadó látvány, mint egy erdei séta alatt, ráadásul itt egy másik közegből tapasztalhatjuk meg ezt a csodás évszakot.

Tát, mivel a dunai zöldfolyosó része, ezért ősszel gyakorta találkozhatunk költöző madarak tömegeivel is, melyek itt pihennek meg, vagy itt gyülekezve indulnak tovább.

Persze, hogy a program legyen teljes, kerülünk egyet az esztergomi szénrakodó monumentális épülete felé is.

Kajakosoknak hullámkötényt is biztosítunk a fröcskölő víz, illetve az esetleges (bár a Táti-szigeteknél pont nem jellemző) becsapó hullámok elleni védelemhez, így biztosan szárazon maradsz az egész túra alatt. 

Nem baj, ha sosem eveztél még, ez egy ideális tanulóterep és még a víz sem olyan hideg, hogy azt mondjam, csak haladóknak, mivel 19-20 fok körül várható a holtág víz hőmérséklete. Ráadásul evezni megyünk, nem úszni! :) Továbbá a túravezetők segítenek a választott vízi eszköz evezésének elsajátításában.

Hozz magaddal innivalót, papucsot, a többit mi biztosítjuk számotokra. Adunk extra stabil kajakokat és kenukat, evezőket, mentőmellényeket és profi, a környék adottságait jól ismerő túravezetőket, akik segítenek hogyan szállhatsz be száraz lábbal a hajóba. 

 

Rólunk írták...

Erika és Dávid remek túravezető páros. Figyelmesek, jól felkészültek. Gyönyörű helyekre visznek el és végig biztonságban éreztem magam velük. Szerettel ajánlom őket, ha vadregényes vízi túrákra vágysz.

Közzétette: Kinga Horváth – 2021. július 11., vasárnap

Abszolút ajánlom a kajaktúrájukat 🤩😍 Mi az egész napos Nagymaros-Göd lecsurgós maratonjukon vettünk részt, eszméletlen...

Közzétette: Tímea Kovács – 2021. július 2., péntek

Kedves, profi túra vezetők! ❤️ Csodàs helyekre mehettünk velük! 😁 Mi legközelebb is megyünk! 🛶

Közzétette: Marianna Pongrácz – 2021. július 12., hétfő

Kosár