Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558
vízitúra ajándékutalvány és vízitúra kupon
Katt a képre a részletekért

Random gyakorló túra Felsőgödön

random gyakorló túra felsőgödön
Túra indulásának időpontja
Már csak ennyi szabad hely maradt!
Még 0 fő
Túra indulásának helyszíne

Göd
Jósika utca 16 Duna-parti Csónakház (Bocskai utca végénél balra a gáttal szemben)
Magyarország

Részvételi díj / fő
10 000 Ft.
Jóidő garancia az összes magyarországi vízitúrankra

 

Mai Homokszigetes, hol állóvizes, hol erősebb sodrásban evezős, de kellemesen kikapcsolódó túránk pillanatképei. Egy kis...

Közzétette: Duna-parti csónakház - eveznijo.hu – 2021. május 30., vasárnap

Túra helyszíne

Folyó neve

Túra nehézségi szintje:

Program időtartama

Ezen a kezdő túrán vízállástól, gyakorlottsági szinttől függően több lehetőségünk is lehet, vagy felfelé indulunk Sződliget és Vác irányába, vagy a Homokszigethez, hogy különböző terepeken gyakorolhasd oktatásainkon megszerzett evezős alap tudásodat.

Homoksziget

Evezd körbe velünk a gödi homokszigetet, amely vadregényes szépségével lenyűgöző látványt nyújt. Felsőgödről indulunk a túrán és miután megnéztük a girbe-gurba gyökerű fűzfákat, amik a víz fölé emelkedve nagyon egyedi hangulatot árasztanak,  átevezünk a túlpartra, ahol egy állóvízes kis holtágban nézzük meg a hódok jól kiépített bázisát. Talán estefelé hódot is látunk majd a kirándulás során.

Majd visszaindulunk a túlpartra, a Homoksziget felé, és azután a mellék - Duna ágba evezünk be, ahol felfelé haladunk tovább Felsőgöd felé. Ezzel kicsit megkönnyítve a dolgunkat, hogy ne a fő ág erős sodrásában haladjunk felfelé. Itt is lesz nem kevés természetes látnivaló a holtágak bájával kiegészítve, és vízállástól függően, akár egy átemelés is. Természetesen a gyönyörű naplementébe érkezés sem maradhat el erről az útról sem!

Ezen a kalandos, és kivételesen szép szakaszon biztosan nem fogsz unatkozni! :)

Ávízes túra a gödi galériaerdőben

Amennyiben Vácnál 200 cm körüli a vízállás, úgy árvízes túrát tartunk ezen az alkalmon.

Az aktuális vízállás előrejelzést IDE KATTINTVA találjátok. Reméljük Bősi erőműnél már gyűjtöttek elég vizet a nyárra és jut lassan ide is. :)

Aki szereti a vizet és a vízpartot, annak egy ártéri evezésen mindenképpen részt kell vennie. 

A túra folyamán felfele indulunk a Duna sodrásával szemben, de kb 100 méter után már be is érünk az ártérre, ahol kb 1.5 órát bolyongunk, majd innen kiérve tovább haladunk felfelé nyugodt vízen, mivel 2 sarkantyú fogja fel a sodrást felettünk. Ezeket megkerüljük és beevezünk a Sződ-Rákosi patakba is, ami ilyenkor felduzzad a Duna vizétől és egy varázslatos világba kalauzol bennünket. Innen kiérve csodás naplemente kíséretében csurgunk vissza a sodrással segítve a Gödi kiindulópontunkra.

Árvizes túráink alapszükséglete a magas vízállás, ami tavasszal gyakori, de sosem garantálható, alacsonyabb vízállás esetén egy környékbeli, túraútvonalat választanak a túravezetők amin a legszebb kilátás tárul a Dunakanyar Kapujára.

Hódleső túra Sződliget, és Vác irányába

Hasonlóképpen az ártéri túrához, itt is felfelé indulunk a Duna bal-partján, sarkantyúkat kerülgetünk, és hódokat lesünk út közben, hol a Sződ-Rákosi patakban, hol a túlparton lévő tanyájuk közelében. 

Ezen a túrán a Dunán többször is átkelünk, és egészen Vácig felevezünk, így lehetőséged lesz kisebb, nagyobb sodrásban is evezni árral szemben, hogy aztán kellemsen csuroghass visszafelé, Göd felé a kiindulópontra naplemente közben.

Kezdők is jöhetnek kajakkal és kenuval is?

Abban az esetben, ha valakinek kétségei lennének, mert még sosem evezett, vagy csak egy-két alkalommal (ha pl. egyszer oktatás nélkül eveztél egy tükörsima tavon, az nem számít kezdő szintű kajak tudásnak)  annak előbb valamelyik gödi oktatási programunkat ajánljuk, amik ide kattintva megtekinthetők: Oktatásaink 

Erre a túrára is jöhetnek kezdők, mivel több megállási, és vízállástól függően kiszállási, és időjárástól függően strandolási lehetőség is lesz a túránk során!

Mit kell hozni?

Időjáráshoz megfelelő öltözetet (esetleg egy vízálló kabát ha eleredne egy zápor), Vízi cipő / búvárcsizma, jól jön ha van, de száraz lábbal szállunk be és ki, így igazából felesleges. Jól jöhet egy kis inni, vagy nassolni való, a vízen hamar megéhezik az ember, pláne ha mozog. :)  

Túravezetés és oktatás: 

Aki még sosem, vagy csak egy-két alkalommal evezett (ha pl. egyszer oktatás nélkül eveztél egy tükörsima tavon, az nem számít kezdő szintű kajak tudásnak) annak előbb valamelyik gödi oktatási programunkat ajánljuk. Ide kattintva megtekinthetők: Oktatásaink

A túra előtt a túravezetők rövid oktatást tartanak a parton, illetve a túra folyamán folyamatosan segítenek a kajakok és a kenuk használatának elsajátításában, ha erre szükség és persze igény mutatkozik. 

Milyen felszerelést biztosítunk?

Modern, polietilén törhetetlen műanyagból készített, extra stabil tengeri és óceáni túrakajakokat és kanadai túra kenukat, melyek (~95%) vízhatlan rekeszekkel is rendelkeznek. Továbbá biztosítunk evezőket, mentőmellényeket, vízhatlan zsákokat  és a kötelező felszereléseket is.

Rólunk írták...

Kosár