Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558
vízitúra ajándékutalvány és vízitúra kupon
Katt a képre a részletekért

Őszi színekben pompázó Ráckevei Duna ág felfedezése naplementével

szigetcsépi kajak vagy kenutúra naplementével
Túra indulásának időpontja
Már csak ennyi szabad hely maradt!
Még 0 fő
Túra indulásának helyszíne

Szigetcsép
Szigetcsépi strand
Magyarország

Részvételi díj / fő
14 000 Ft.
Jóidő garancia az összes magyarországi vízitúrankra

 

1. Bakancslistás Vízitúránk ( http://eveznijo.hu/bakancslistas-vizitura-sorozat ) második napja szintén az RSD-n indult...

Közzétette: Duna-parti csónakház - eveznijo.hu – 2023. április 4., kedd

Túra nehézségi szintje:

Program időtartama

Ráckeve a Dunának egy különleges része, ami semmi mással nem összehasonlítható.  Vize áll, nincs sodrás, a vízszint állandó, így mindig ugyanazt a lenyűgöző látványt nyújtja, élővilága mégis gazdag, a szigetközhöz hasonlítható annyi különbséggel, hogy itt ember és állat harmóniában élnek együtt, a máshol félős vízi madarak itt szelídek, közel engednek magukhoz.

Ezen a túrán nagyjából 10 km utat fogunk megtenni a Ráckevei Duna egy nagyon különleges részén a Szigetcsépi strandról indulva, a Népes állatvilág mellett ismét úszó nádtorzsák között kajakozunk majd. Utunk több része is fokozottan védett tájvédelmi vízterületeken halad el, melyen egy újabb lenyűgöző részét fedezhetitek fel velünk a Duna Ráckevei Soroksári ágának.

Kezdők is jöhetnek kajakkal és kenuval is?

Abban az esetben, ha valakinek kétségei lennének, mert még sosem evezett, vagy csak egy-két alkalommal (ha pl. egyszer oktatás nélkül eveztél egy tükörsima tavon, az nem számít kezdő szintű kajak tudásnak)  annak előbb valamelyik gödi oktatási programunkat ajánljuk, amik ide kattintva megtekinthetők: Oktatásaink 

Mit kell hozni?

Időjáráshoz megfelelő öltözetet (esetleg egy vízálló kabát ha eleredne egy zápor), Vízi cipő / búvárcsizma, jól jön ha van, de nem nélkülözhetetlen. Jól jöhet egy kis inni, vagy nassolni való, a vízen hamar megéhezik az ember, pláne ha mozog. :)  

Túravezetés és oktatás: 

Aki még sosem, vagy csak egy-két alkalommal evezett (ha pl. egyszer oktatás nélkül eveztél egy tükörsima tavon, az nem számít kezdő szintű kajak tudásnak) annak előbb valamelyik gödi oktatási programunkat ajánljuk. Ide kattintva megtekinthetők: Oktatásaink

Milyen felszerelést biztosítunk?

Modern, polietilén törhetetlen műanyagból készített, extra stabil tengeri és óceáni túrakajakokat és kanadai túra kenukat, melyek (~95%) vízhatlan rekeszekkel is rendelkeznek. Továbbá biztosítunk evezőket, mentőmellényeket, vízhatlan zsákokat  és a kötelező felszereléseket is.

Élményfotó készítés:

Túráink alkalmával több nagyfelbontású fénykép is készül majd Rólatok melyeket teljes méretükben a túra után küldött e-mailünkben található linkről tudtok letölteni 14 napig. 14 nap után a képek automatikusan törlődnek a tárhelyről.

Rólunk írták...

Kosár