Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558
vízitúra ajándékutalvány és vízitúra kupon
Katt a képre a részletekért

Kinek nem ajánlott a részvétel?

Az evezés egy egészséges sport, ha jó technikával csinálod, de bizonyos esetekben nem ajánlott. Mivel forgó mozgás, olyan gerinc problémáknál, ahol a forgó mozgást az orvos nem javasolja, vagy egyenesen tiltja a részvétel tilos

Amennyiben bármi okból nem bírod felemelni a kajak (22-26/2=11-13 kg), páros kajak (36/2=18 kg), kenu (45/2=22,5 kg) súlyának felét, hiszen a hajóinkat el kell juttatni a vízig. Természetesen van szállító kocsi, de mivel egyesével ez nagyon sok időt venne igénybe, így kézben szoktuk levinni az igazságosság elve alapján, mivel ha valaki kocsival viheti, akkor már mindenki azzal szeretné és így az 5 perces hajólevitel egyből fél-egy órásra nyúlik és a program időtartamának a rovására megy. A túravezetők nem hordárok, a szezon alatt nagyon nagy fizikai nyomás alatt vannak, jellemzően hónapokig pihenő nap nélkül dolgoznak, több 1000 km-t eveznek évente, nem azért vannak, hogy hajókat cipeljenek, hanem hogy mutassák a helyes utat, segítsenek ha baj van és biztonságban tartsanak.

Ha túl érzékeny vagy, és nem bírod, ha erélyesen rád szólnak, akkor ezek a programok jellemzően nem Neked valók. A víz egy veszélyes terep ahol sokszor a vártnál gyorsabban változnak a körülmények, így a túravezetők jellemzően nem kérnek, hanem határozottan utasítanak, kérésre sokszor idő sem lenne, de a hajózásban ez alapból jellemző, mivel a gyorsaságon a biztonság múlik bizonyos helyzetekben, így a lehető legrövidebben kommunikálnak.

Amennyiben valaki mozgás koordinációs vagy koncentrációs zavarokkal rendelkezik, tehát nem bír egy dologra sokáig figyelni, vagy nem tud egyszerre több dologra figyelni (pl kéz és láb mozgás) Mindenképpen csak egyéni időpontot javasolunk elsőre, mivel itt az illetőnek a saját ritmusában tudunk haladni a programmal és nem kell a csoport tempóját tartani.

Ha nem akarsz vagy bármi okból nem tudsz a vízbe lépni, akkor ez nem a Te programod. Jellemzően a ki és beszállás a vízben (max térdig) történik. Hideg vizes túráinknál ez lehet másképp, de erre mindenképp a túra leírásában felhívjuk a figyelmet. Ha nem említjük az vízben történő be és kiszállást jelent!

Amennyiben már ittál, vagy bármiféle kábítószert fogyasztottál, a részvétel a túrán tilos! Amennyiben ez a túra közben derül ki számodra a túrát a túravezető azonnal ott ahol éppen tartotok félbeszakítja! Ez azt jelenti hogy kirak a parton és gyalog kell visszamenned. Ilyen esetekben a túra árának visszafizetése sem jár!
 

Rólunk írták...

Kosár