Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558
vízitúra ajándékutalvány és vízitúra kupon
Katt a képre a részletekért

Kezdő Kajak Edzés

kezdő kajak edzés a dunán
Túra indulásának időpontja
Már csak ennyi szabad hely maradt!
Még 0 fő
Túra indulásának helyszíne

Göd
Jósika utca 16 Duna-parti Csónakház (Bocskai utca végénél balra a gáttal szemben)
Magyarország

Részvételi díj / fő
10 000 Ft.
Jóidő garancia az összes magyarországi vízitúrankra

 

A mai edzésen a legtöbb ember el sem indult volna a szél miatt, de minket ez sem állíthatott meg, ráadásul mivel nyugati...

Közzétette: Duna-parti csónakház - eveznijo.hu – 2023. február 18., szombat

Túra helyszíne

Folyó neve

Túra nehézségi szintje:

Program időtartama

Program típusa

Kajak Edzés?! Igen, ez egy Kajak Edzés, ahol próbára teheted magad, ami simán kivált heti 1 napot a teremből, ahol edzés közben élvezzük a napsütést, ahol dacolunk az időjárás viszontagságaival, ahol jó levegőn mozgunk csodás naplementékkel kísérve.

Kinek szól? 

Ezeket az edzéseket kifejezetten nem profi kajakosoknak szánjuk, hanem inkább olyan teljesen hétköznapi embereknek, akik szeretnének kicsit változatosabb testmozgást végezni, vagy csak a terem helyett a szabadban, friss levegőn edzeni. 

Mennyire nehéz egy kezdő kajakosnak?

A kezdő szintű edzések kifejezetten kezdő kajakos tudással rendelkezők számára lettek kitalálva, így nem kell extra erőnlét a teljesítésükhöz sem, megvárunk mindenkit, a távokat és a tempót fokozatosan növeljük.

Merre megyünk? 

Vagy felfele, vagy lefele, ezt leginkább a vízállás és a csapat összetétele alapján a túra indulásának pillanatában fogjuk eldönteni közösen.  

Mekkora távot teszünk meg egy alkalommal? 

Ez útvonal és vízállás, illetve szél függő, de eleinte 6-10 km-t, majd szépen növeljük egészen 20 km-ig, ami után már átmehetsz a haladó csoportba, ahol a 20 km a minimum lesz és onnan haladunk felfele.

Sosem kajakoztam, akkor is részt vehetek?

Természetesen, de első alkalommal vegyél részt egyik kezdő tanfolyamunkon, hogy tudd tartani a tempót a csapattal. Ide kattintva megtekintheted őket! Ezután szeretettel várunk a kezdőknek szóló edzéseinken.

Mit hozzak magammal?

Időjáráshoz megfelelő öltözetet (olyan, amiben a parton lassan sétálva nem fázol). Nem feltétlenül szükséges de, ha van, akkor úszó/búvárcipőt és egy törölközőt, hogy megtörölhesd a lábad. Jól jöhet egy kis inni, vagy nassolni való, a vízen hamar megéhezik az ember, pláne ha mozog. :)  

Milyen felszerelést biztosítunk?

A túrára biztosítjuk számotokra a modern polietilén tengeri és óceáni kajakokat, kanadai túra kenukat, ezekhez való evezőket, mentőmellényeket és minden kötelező felszerelést. 

Mely területekre hat jótékonyan az evezés?

Ha elsajátítottuk az ideális evezési technikát, akkor a teljes felső test dolgozik, így a kar és a váll izmok mellett a hát és a derék illetve a hasi izmok is bekapcsolódnak a munkába, így válik hatékony mozgásformává a felső test minél hatékonyabb átmozgatására. Természetesen intenzív kormányhasználatnál (evezésnél minden csapás ellenkormányzása) a lábak is szerepet kapnak, így még ha nem is egy futás hatékonyságával, de azért lábaink is átmozgatásra kerülnek egy alapból ülő edzés folyamán. 

Gyermekkel is lehet jönni?

Természetesen, ha jó kondiban vagy, akár még olyan kicsivel is aki még evezni sem tud (természetesen velük még inkább csak melegebb víznél), hiszen egy kétszemélyes kajak elbírja őt is. 

Túravezetés is tartozik a programhoz?

Igen, minden edzésen egy tapasztalt túravezető kíséri az utatokat, gondoskodik az adott vízállás és időjárás melletti legbiztonságosabb útvonalról, mely azért tartogat épp elég kihívást, hogy a végére kellemesen elfáradva ess az ágyba otthon.

Mi az edzés célja?

Elsődleges cél, hogy jó levegőn mozogjunk és jól érezzük magunkat, de akik rendszeresen eljárnak,azok a nyár végére elérhetik, hogy egy nap alatt megkerüljük a Szentendrei Szigetet. Természetesen akkorra már nem kezdő szinten leszünk és a túrák sem 3 órásak lesznek, de egy 66+ km hosszú túrához, aminek a fele felfele evezés, már egy egész napra lesz szükség, így a túrák időtartama is növekszik.  

Rólunk írták...

Kosár