Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558
vízitúra ajándékutalvány és vízitúra kupon
Katt a képre a részletekért

Kedvcsináló kajak, vagy kenu túra a gyönyörű Őszilombos Neszmélyi szigeteknél

neszmélyi szigeteki vízi túra kajakkal vagy kenuval
Túra indulásának időpontja
Már csak ennyi szabad hely maradt!
Még 0 fő
Túra indulásának helyszíne

Neszmély
Éden Kemping
Magyarország

Részvételi díj / fő
11 000 Ft.
Jóidő garancia az összes magyarországi vízitúrankra

 

Vasárnap délelőtti Neszmélyi-szigeteki túránk néhány képben megörökítve. Nagyon ügyes és bevállalós csapat jött össze,...

Közzétette: Duna-parti csónakház - eveznijo.hu – 2021. augusztus 17., kedd

Túra helyszíne

Folyó neve

Túra nehézségi szintje:

Program időtartama

Kóstolj bele az evezésbe egy gyönyörű helyen! A kedvcsináló túrákon annyi oktatást tartunk az elején, amivel végig tudod evezni az adott útvonalat gond nélkül, ebben a túra folyamán is segítenek a túravezetők.

Neszmély egy különleges hely, ahol a nyugodt vizű holtágak mellett számos zúgó is található, melyek rendkívül különleges látványt nyújtanak, és a vállalkozó kedvűek némelyiken akár még felevezni is megpróbálhatnak, bár ez erősen vízállás függő is.  A Neszmélyi szigetek remek tanulóterep és különleges állatvilága lenyűgözi az erre evezőket, mivel a hódok, vidrák, kócsagok, gémek és jégmadarak mellett még számtalan védett madárfaj lakó, vagy átvonuló helye.

Ha még sosem eveztél, ez egy ideális tanulóterep számodra, mivel sodrás csak gyenge van, már ahol egyáltalán van, a legnagyobb része pedig állóvíz, mégis különleges látványvilággal párosul a sok befolyó zúgó, bukó és csobogó miatt. 

Kezdők is jöhetnek kajakkal és kenuval is?

Igen, ez a túra kifejezetten azoknak lett szervezve, akik még sosem eveztek, emiatt lassabb is a tempó kicsivel általában. A túra alatt történő oktatás, viszont kevés ahhoz, hogy túravezetés nélkül bárhol el tudj evezni biztonsággal, ha egyedül szeretnél később túrázni, ajánljuk oktatásainkat: Oktatásaink

Mit kell hozni?

Időjáráshoz megfelelő öltözetet (esetleg egy vízálló kabát ha eleredne egy zápor), Vízi cipő / búvárcsizma, jól jön ha van. Jól jöhet egy kis inni, vagy nassolni való, a vízen hamar megéhezik az ember, pláne ha mozog. :)  

Túravezetés és oktatás: 

A túra folyamán a túravezetők mutatják a biztonságos útvonalat, illetve ellátnak hasznos tanácsokkal, hogy könnyebben tudjátok teljesíteni.

A túra előtt a túravezetők rövid oktatást tartanak a parton, illetve a túra folyamán folyamatosan segítenek a kajakok és a kenuk használatában, ha erre szükség és persze igény mutatkozik. Az oktatás tananyaga csak annyi, ami a túra teljesítéséhez a túravezetők jelenlétében szükséges, nem tartalmaz általános, mindenre kiterjedő vízitúra ismereteket, aki alaposabbat ismereteket szeretne begyűjteni, keresse fel az Oktatásaink aloldalunkat.

Milyen felszerelést biztosítunk?

Modern, polietilén törhetetlen műanyagból készített, extra stabil tengeri és óceáni túrakajakokat és talán ezeknél is stabilabb kanadai túra kenukat, melyek (~95%) vízhatlan rekeszekkel is rendelkeznek. Továbbá biztosítunk evezőket, mentőmellényeket, vízhatlan zsákokat  és a kötelező felszereléseket is.

Élményfotó készítés:

Túráink alkalmával több nagyfelbontású fénykép is készül majd Rólatok melyeket teljes méretükben a túra után küldött e-mailünkben található linkről tudtok letölteni 14 napig. 14 nap után a képek automatikusan törlődnek a tárhelyről.

Rólunk írták...

Kosár