Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558
vízitúra ajándékutalvány és vízitúra kupon
Katt a képre a részletekért

Kajak Edzés a Naplementében | Kezdő

Naplementés kajak edzés
Túra indulásának időpontja
Már csak ennyi szabad hely maradt!
Még 6 fő
Túra indulásának helyszíne

Göd
Jósika utca 16 Duna-parti Csónakház (Bocskai utca végénél balra a gáttal szemben)
Magyarország

Részvételi díj / fő
10 000 Ft.
Jóidő garancia az összes magyarországi vízitúrankra

 

Túra helyszíne

Folyó neve

Túra nehézségi szintje:

Program időtartama

Program típusa

Kajak Edzés?! Igen, ez egy Kajak Edzés, ahol próbára teheted magad, ami simán kivált heti 1 napot a teremből, ahol edzés közben élvezzük a napsütést, ahol dacolunk az időjárás viszontagságaival, ahol jó levegőn mozgunk csodás naplementékkel kísérve.

Kinek szól? 

Ezeket az edzéseket kifejezetten nem profi kajakosoknak szánjuk, hanem inkább olyan teljesen hétköznapi embereknek, akik szeretnének kicsit változatosabb testmozgást végezni, vagy csak a terem helyett a szabadban, friss levegőn edzeni. 

Mennyire nehéz egy kezdő kajakosnak?

A kezdő szintű edzések kifejezetten kezdő kajakos tudással rendelkezők számára lettek kitalálva, így nem kell extra erőnlét a teljesítésükhöz sem, megvárunk mindenkit, a távokat és a tempót fokozatosan növeljük.

Nem fogunk fázni ha hideg időben megyünk?

Nem! Ennek érdekében ha hideg a víz (12 fok alatt) a kajakokba 3mm vastag hőtükrös polifoamot teszünk, amik biztosítják, hogy a víz hidege nem jut be a kajakba, illetve testünk nem érintkezik a hajótesttel, csak a hőt visszaverő felülettel, így olyan érzés, mintha padlófűtés lenne a kajakokban. Továbbá minden résztvevő 3mm vastag neoprén hullámkötényt kap, ami felér mellkas fölé, így igazából a hidegnek kitett részünk, csak az e-fölötti rész, mivel a kajak alulról szigetelt és légmentesen zárt, így befűti a testünk a levegőt benne. 

Merre megyünk? 

Vagy felfele, vagy lefele, ezt leginkább a vízállás és a csapat összetétele alapján a túra indulásának pillanatában fogjuk eldönteni közösen.  

Mekkora távot teszünk meg egy alkalommal? 

Ez útvonal és vízállás, illetve szél függő, de eleinte 6-10 km-t, majd szépen növeljük egészen 20 km-ig, ami után már átmehetsz a haladó csoportba, ahol a 20 km a minimum lesz és onnan haladunk felfele.

Sosem kajakoztam, akkor is részt vehetek?

Természetesen, de első alkalommal vegyél részt egyik kezdő tanfolyamunkon, hogy tudd tartani a tempót a csapattal. Ide kattintva megtekintheted őket! Ezután szeretettel várunk a kezdőknek szóló edzéseinken.

Mit hozzak magammal?

Időjáráshoz megfelelő öltözetet (olyan, amiben a parton lassan sétálva nem fázol), Hideg vízben jól jöhet egy neoprén vagy száraz ruha is egy esetleges beborulás esetére, de ilyenkor a legstabilabb hajókkal megyünk csak hogy ennek az esélyét a minimálisra csökkentsük. Vízi cipő / búvárcsizma, jól jön ha van, de száraz lábbal szállunk be és ki, így igazából elhagyható. Jól jöhet egy kis inni, vagy nassolni való, a vízen hamar megéhezik az ember, pláne ha mozog. :)  

Milyen felszerelést biztosítunk?

A túrára biztosítjuk számotokra a modern polietilén tengeri és óceáni kajakokat, kanadai túra kenukat, ezekhez való evezőket, mentőmellényeket és minden kötelező felszerelést. 

Mely területekre hat jótékonyan az evezés?

Ha elsajátítottuk az ideális evezési technikát, akkor a teljes felső test dolgozik, így a kar és a váll izmok mellett a hát és a derék illetve a hasi izmok is bekapcsolódnak a munkába, így válik hatékony mozgásformává a felső test minél hatékonyabb átmozgatására. Természetesen intenzív kormányhasználatnál (evezésnél minden csapás ellenkormányzása) a lábak is szerepet kapnak, így még ha nem is egy futás hatékonyságával, de azért lábaink is átmozgatásra kerülnek egy alapból ülő edzés folyamán. 

Gyermekkel is lehet jönni?

Természetesen, ha jó kondiban vagy, akár még olyan kicsivel is aki még evezni sem tud (természetesen velük még inkább csak melegebb víznél), hiszen egy kétszemélyes kajak elbírja őt is. 

Túravezetés is tartozik a programhoz?

Igen, minden edzésen egy tapasztalt túravezető kíséri az utatokat, gondoskodik az adott vízállás és időjárás melletti legbiztonságosabb útvonalról, mely azért tartogat épp elég kihívást, hogy a végére kellemesen elfáradva ess az ágyba otthon.

Mi az edzés célja?

Elsődleges cél, hogy jó levegőn mozogjunk és jól érezzük magunkat, de akik rendszeresen eljárnak,azok a nyár végére elérhetik, hogy egy nap alatt megkerüljük a Szentendrei Szigetet. Természetesen akkorra már nem kezdő szinten leszünk és a túrák sem 3 órásak lesznek, de egy 66+ km hosszú túrához, aminek a fele felfele evezés, már egy egész napra lesz szükség, így a túrák időtartama is növekszik.  

Ezen űrlap segítségével regisztrálhatsz erre a túrára!

Kérünk ezt az űrlapot annyiszor töltsd ki, ahány főt szeretnél regisztrálni.

Ha az időjárás előrejelzés rossz időt mond, esőben is meg lesz tartva a túra?
Természetesen, ha csak jelentős esélye is van annak, hogy eső  lesz a túrát azonnal lemondjuk 2 órával az indulása előtt telefonon, ha pedig a túra közben, vagy közvetlenül előtte kezd el úgy esni, hogy a túrát félbe kell szakítani, akkor új időpontot lehet választani a pótlásra, illetve vissza lehet kérni a befizetett összeget. Hosszabb távon az időjárás előrejelzések pontossága általában a nullához közelít, így ha tetszik a túra, inkább regisztrálj be, mintsem a végén jó időben otthon ülj és lemaradj róla!

Fontos!!!

A regisztráció, csak a túra árának átutalása után válik véglegessé és hajót is csak akkor foglalunk az illetőnek. Az utalási adatokat email-ben küldjük el az űrlap beküldése után.

Kajak Edzés a Naplementében | Kezdő
2023. 01. 22. – 13:00

Kérjük adja meg póló méretét, hogy tudjuk mekkora mentőmellény kell

Kérjük adja meg a nevet és a címet, ahova a számlát kiállíthatjuk!
Mivel szeretnél túrára jönni? (Fentebb a túra eszközöknél megadottak közül válassz)
Az itt kiválasztott eszköz csak iránymutató a túravezetőknek, mivel ők tudják, hogy milyen képességekkel, milyen eszközre van szükséged, így eldönteni is ők fogják véglegesen. (pl 1 vagy 2 személyes kajak)

Sup deszkát csak akkor válassz, ha a Túra eszközök mezőben is szerepel! Amennyiben nem szerepel, az adott túrán nem lehet Sup deszkával részt venni. 

 
Ha bármi egyéni igénye, kérése van, itt jelezheti számunkra.
Kérjük elolvasás után fogadja el adatvédelmi irányelveinket!
 
Kérjük elolvasás után fogadja el használati feltételeinket!
 
Kép CAPTCHA
Ez a kérdés ellenőrzi, hogy egy ember, vagy egy robot akarja kitölteni az űrlapot.

Rólunk írták...

Kosár