Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558

Homokszigetes túra

Göd dunapartjának legkülönlegesebb része a Homok-sziget, melynek déli részén bokáig érő fehér homok található a partján és ideális hely egy kis strandolásra, fürdőzésre, napozásra is. A homokszigetet egy holtág választja el a parttól, ami alacsony vízállásnál annyira kiürül hogy száraz lábbal is át lehet menni a partra, megnézni a Feneketlen tavat és sétálni egyet a körülötte lévő sétányon. Amennyiben a holtág telített vízzel, remek vadregényes evezésre kínál lehetőséget megtekintve a holtág élővilágát, ahol kócsagokkal, gémekkel, de akár hóddal is találkozhatunk. A Homokszigetes túra gyakorlottabb evezősöknek való, mivel minimum 1 de akár 3 kőgát mellett is elhaladhatunk, ahol a meder beszűkül, a sodrás felgyorsul és erősebb a hullámzás is. Remek nagyjából 3 óra időtartamú túra, ami intenzív mozgással és lazítással is egybekötött.

Strandolós, naplementés, homokszigetes, túra

Túra indulásának időpontja

Szabin vagy?! Gyere és élvezd a homokos parton strandolást, egy kellemes kajakozás vagy kenuzás kíséretében, mely alatt a túlparton is megfordulunk és akár meg is mártózunk. Utunk során két holtágat is végigevezünk és kikötünk 2 sziget partján is.

Túra indulásának helyszíne

Göd
Széchenyi Csárda előtt a Duna-parton
Magyarország

Árvízi evezés Gödnél

Túra indulásának időpontja

Göd egy elvarázsoltnak tűnő vadregényes része a homoksziget és annak környéke, a kis holtág és a sziget mögött megbújó holtág, ami most az áradás miatt élő Duna-ággá változik, így végig lehet rajta evezni és a szigetet is két darabja szakítja a megemelkedett vízszint.

 

Most pár napig lehetőségünk nyílik ezt a különleges légkörű helyet egy különleges szemszögből is megtekinteni kajakból vagy kenuból is. 

A túra alatt körbeevezzük a szigetet minden oldaláról és bejárjuk a sziget körüli az árvíz által elöntött galériaerdőket is. 

Túra indulásának helyszíne

Göd
Széchenyi Csárda előtt a Duna-parton
Magyarország

Naplenemtés, Homoksziget kerülős, gödi kajak és kenutúra

Túra indulásának időpontja

Egy ideális túra kezdőknek, akár munka utáni testmozgásnak is tökéletes, mely stresszoldó és ellazító is egyben, mivel csodás környezetben evezgetünk majd a Gödi Homoksziget körül, majd átevezünk a túlpartra és ott is bebarangolunk egy holtágat. Naplemente kíséretében érkezünk vissza az alsógödi Duna-partra, ahol a Széchenyi Csárdában utána egy hideg sör vagy limonádé kíséretében egy kellemes vacsorát is elfogyaszthatnak az evezésben kimerült sporttársak.

Túra indulásának helyszíne

Alsó-Göd
Széchenyi Csárda előtt a Duna-parton
Magyarország

Homoksziget túra

Túra indulásának időpontja

Felsőgödi starttal indulás kajakokkal, vagy kenuval, majd a Homoksziget homokos partján szabad foglalkozás, napozás, piknikezés, ebéd a parton, vagy a közeli büfében. 

Ebéd utáni pihenés után felevezés a kiindulóhelyre, amihez már gyakorlott evezősnek kell lenned, és bírnod kell az árral szembeni evezést.

Túra indulásának helyszíne

Göd
Bocskai utca
Magyarország

Feliratkozás a következőre: Homokszigetes túra

Rólunk írták...

Erika és Dávid remek túravezető páros. Figyelmesek, jól felkészültek. Gyönyörű helyekre visznek el és végig biztonságban éreztem magam velük. Szerettel ajánlom őket, ha vadregényes vízi túrákra vágysz.

Közzétette: Kinga Horváth – 2021. július 11., vasárnap

Abszolút ajánlom a kajaktúrájukat 🤩😍 Mi az egész napos Nagymaros-Göd lecsurgós maratonjukon vettünk részt, eszméletlen...

Közzétette: Tímea Kovács – 2021. július 2., péntek

Kedves, profi túra vezetők! ❤️ Csodàs helyekre mehettünk velük! 😁 Mi legközelebb is megyünk! 🛶

Közzétette: Marianna Pongrácz – 2021. július 12., hétfő

Kosár