Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558
vízitúra ajándékutalvány és vízitúra kupon
Katt a képre a részletekért

Haladó 2. szint - Kompkötő sziget kerülő kajak, vagy kenu túra oktatással túrafotózással

haladó evezős túra és oktatás kajakkal vagy kenuval
Túra indulásának időpontja
Már csak ennyi szabad hely maradt!
Még 0 fő
Túra indulásának helyszíne

Göd
Jósika utca 16 Duna-parti Csónakház (Bocskai utca végénél balra a gáttal szemben)
Magyarország

Részvételi díj / fő
16 000 Ft.
Jóidő garancia az összes magyarországi vízitúrankra

 

Haladó kajak oktatásunkon készült fényképek, melyen erősebbnél erősebb sodrásban kerültünk hatalmas sarkantyúkat,...

Közzétette: Duna-parti csónakház - eveznijo.hu – 2022. augusztus 15., hétfő

Túra nehézségi szintje:

Program időtartama

Program típusa

Ezt a programot kifejezetten azoknak hoztuk létre, akik már tudják hogy kell fogni az evezőt, ismerik a pedálos kormányrendszerek működését és szeretnék kicsit tovább fejleszteni a tudásukat, illetve szeretnék még nagyobb biztonságban érezni magukat kajakozás vagy kenuzás közben.

Aki részt vett már egy kezdő oktatáson, és gyakorolt azóta többször is, az bátran jelentkezhet, mivel ennek az oktatásnak a tananyaga teljes mértékben a kezdő tanfolyamunk anyagára épül. 

A program keretein belül elsőnek a parton átbeszéljük, az útitervet és tartunk egy rövid, kb 30 perc elméletet a túra során ránk váró szituációkról és azok helyes megoldásáról.

Elmélet: 

  • Folyami útvonal tervezés
  • Burvány
  • Vízforgó
  • Sarkantyúra ki és onnan beszállás
  • Átemelés
  • Oldalazás, és egyéb evezés technikák

Gyakorlat:

A túra során vízre szállás után felfele indulunk Vác felé és a csapat tempójától függően feljutunk akár a Vác feletti Buki / Kompkötő szigetek mögött elterülő mellékágig.Ez az irány tartogat olyan szakaszokat, ahova már kell némi gyakorlat, de pont ezért lehet általuk sokat fejlődni, mert biztosan lesznek olyan helyek, vagy feladatok, amik kihívást jelentenek majd számodra.

 

Útközben: 

Sarkantyúkat kerülünk, nem csak a csúcsuknál, de a nagyobbakat a Duna közepén felevezve, hogy megismerkedjünk az erős áramlatokkal, a mélyből néha akár robbanás szerűen feltörő burványokkal, kisebb vízforgók elforgató erejével, mindezt néhány rövid 50-80 méteres szakaszon. Lesz olyan sarkantyú, amire ki is szállunk és átemeljük rajta a hajóinkat, mivel az átemelés a vízitúrázás gyakori eleme. Utunk során kompok és révek útvonalát is keresztezzük, illetve nagyobb a parthoz rögzített műtárggyal is találkozunk, ami ismét érdekes kihívásokat jelent. Megismerjük, és leküzdjük az igazán erős sodrást is (limányról limányra bujkálva). Természetesen útközben 1 - 2 helyen megállunk egy kicsit kinyújtóztatni a lábainkat és szusszanni egyet. Amennyiben úgy hozza a hajóforgalom a hullámokon való szörfölést is lehet gyakorolni a túra folyamán a nagyobb szállodahajók keltette hullámokon.  :) 

 

Mit kell hozni az oktatásra?

Időjáráshoz illő öltözetet, egy törülközőt, hogy megtörölhesd a lábad, naptejet, inni és valami könnyen gyorsan elfogyasztható enni vagy nassolni valót.

Ha nem tudok kajakozni/kenuzni akkor is részt vehetek?

Sajnos nem, erre a túrára minimum akkor jöhetsz, ha legalább egyszer voltál valamelyik kezdő oktatásunkon (3 órás), vagy már gyakorlottabban evezel, és tudsz kormányozni. Kérünk előbb gyere el valamelyik oktatásunkra, melyeket itt találhatsz: Kajak / kenu oktatások

Milyen hajókkal lehet részt venni a túrán? 

Extra stabil tengeri kajakokkal és ezeknél is stabilabb vadvízire tervezett kanadai túra kenukkal is jöhettek!

Milyen felszerelést biztosítunk? 

Extra stabil tengeri kajakok, és vadvízi túrakenuk, mentőmellény, evező, jelzőfények a hajókra, kötelező felszerelések, téli kiegészítők (hullámkötény, hőtükrös polifoam). A Csónakházban hagyhatod értékeidet zárható szekrényekben a túra idejére, ahol öltözőt is használhatsz.

 

Kik fognak oktatni?

2 gyakorlott, a környék adottságait is jól ismerő vízi túravezető fogja az oktatást tartani a csapat számára, hogy mindenkire jusson elég idő és odafigyelés és mindenki tökéletes biztonságban legyen.

Az oktatás után gyakorolni kell:

Az oktatásokon megszerzett tudás akkor lesz tartós és fejleszthető, ha gyakorolja az ember. Erre remek alkalom a kezdőknek és haladóknak szánt kajak túráink, melyeken biztonságosan gyakorolhatók a már megismert evezési elemek.

Élményfotó készítés:

Túráink alkalmával több nagyfelbontású fénykép is készül majd Rólatok melyeket teljes méretükben a túra után küldött e-mailünkben található linkről tudtok letölteni 14 napig. 14 nap után a képek automatikusan törlődnek a tárhelyről.

Rólunk írták...

Kosár