Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558
vízitúra ajándékutalvány és vízitúra kupon
Katt a képre a részletekért

Gödi homoksziget kerülő kezdő evezős túra gyönyörű naplementével

homoksziget kerülő kezdő kajak és kenu túra
Túra indulásának időpontja
Már csak ennyi szabad hely maradt!
Még 0 fő
Túra indulásának helyszíne

Göd
Jósika utca 16. Duna-parti Csónakház (Bocskai utca végénél balra a gáttal szemben)
Magyarország

Részvételi díj / fő
10 000 Ft.
Jóidő garancia az összes magyarországi vízitúrankra

 

Mai Homokszigetes, hol állóvizes, hol erősebb sodrásban evezős, de kellemesen kikapcsolódó túránk pillanatképei. Egy kis...

Közzétette: Duna-parti csónakház - eveznijo.hu – 2021. május 30., vasárnap

Túra helyszíne

Folyó neve

Túra nehézségi szintje:

Program időtartama

Evezd körbe velünk a gödi homokszigetet, amely vadregényes szépségével lenyűgöző látványt nyújt. Felsőgödről indulunk a túrán és miután megnéztük a girbe-gurba gyökerű fűzfákat, amik a víz fölé emelkedve nagyon egyedi hangulatot árasztanak,  átevezünk a túlpartra, ahol egy állóvízes kis holtágban nézzük meg a hódok jól kiépített bázisát. Talán estefelé hódot is látunk majd a kirándulás során.

Majd visszaindulunk a túlpartra, a Homoksziget felé, és azután a mellék - Duna ágba evezünk be, ahol felfelé haladunk tovább Felsőgöd felé. Ezzel kicsit megkönnyítve a dolgunkat, hogy ne a fő ág erős sodrásában haladjunk felfelé. Itt is lesz nem kevés természetes látnivaló a holtágak bájával kiegészítve, és vízállástól függően, akár egy átemelés is. Természetesen a gyönyörű naplementébe érkezés sem maradhat el erről az útról sem!

Ezen a kalandos, és kivételesen szép szakaszon biztosan nem fogsz unatkozni! :)

Kezdők is jöhetnek kajakkal és kenuval is?

Természetesen, mivel ez egy rendkívül könnyű útvonal és a Felsőgödi meder adottságok miatt enyhe sodrásban evezünk csak. Ráadásul a túra folyamán a túravezetők folyamatosan segítenek a választott evezős alkalmatosság használatának elsajátításában. Aki még sosem evezett annak előbb valamelyik oktatási programunkat ajánljuk. ide kattintva megtekinthetők: Oktatásaink
 

Mit kell hozni?

Időjáráshoz megfelelő öltözetet (esetleg egy vízálló kabát ha eleredne egy zápor), Vízi cipő / búvárcsizma, jól jön ha van, de száraz lábbal szállunk be és ki, így igazából felesleges. Jól jöhet egy kis inni, vagy nassolni való, a vízen hamar megéhezik az ember, pláne ha mozog. :)  

Túravezetés és oktatás: 

A túra előtt a túravezetők rövid oktatást tartanak a parton, illetve a túra folyamán folyamatosan segítenek a kajakok és a kenuk használatának elsajátításában, ha erre szükség és persze igény mutatkozik. 

Milyen felszerelést biztosítunk?

Modern, polietilén törhetetlen műanyagból készített, extra stabil tengeri és óceáni túrakajakokat és kanadai túra kenukat, melyek (~95%) vízhatlan rekeszekkel is rendelkeznek. Továbbá biztosítunk evezőket, mentőmellényeket, vízhatlan zsákokat  és a kötelező felszereléseket is.

Amennyiben a vízállás nem lenne megfelelő, úgy a túraútvonal megváltozhat az ártári evezős túráknál leírtak szerint.

Rólunk írták...

Kosár