Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558
vízitúra ajándékutalvány és vízitúra kupon
Katt a képre a részletekért

Fogyóholdas Esti hódles - ismerd meg jobban a Dunai hódok világát - túrafotó készítés

hódles kajak kenu túra
Túra indulásának időpontja
Már csak ennyi szabad hely maradt!
Még 0 fő
Túra indulásának helyszíne

Göd
Jósika utca 16 Duna-parti Csónakház (Bocskai utca végénél balra a gáttal szemben)
Magyarország

Részvételi díj / fő
13 000 Ft.
Jóidő garancia az összes magyarországi vízitúrankra

 

Ilyen amikor egy profi fotós is ellátogat az esti hódleső túránkra! Köszönet a képekért Tökölyi Csabának, csodálatosak lettek! :) http://eveznijo.hu

Közzétette: Duna-parti csónakház - eveznijo.hu – 2023. július 12., szerda

Túra helyszíne

Folyó neve

Túra nehézségi szintje:

Program időtartama

Fedezd fel a természet csodáit!

Szereted a természetet és az általa sugárzott nyugalmat? Kíváncsi vagy arra, hogy miért és miként építenek a hódok hihetetlen várakat és üreg rendszereket? Akkor csatlakozz hozzánk egy lenyűgöző, 3 órás hódleső túrára, és nézd meg közelebbről a hódok életét. 

A hódleső túra során a vadonba kalauzolunk, hogy megmutassuk, hogyan élnek a hódok a természetben. Megtanulhatsz minden apró részletet a hódok életéről, beleértve azt is, hogyan építik a hihetetlenül bonyolult gátakat és várakat, hogyan alkalmazkodnak a különböző évszakokhoz, és hogyan nevelik a kölykeiket.

A túra során tapasztalt természetjáró és a hódokat jól ismerő  vízi túravezetőink gondoskodnak rólad, akik segítenek megérteni a hódok viselkedését és a körülöttük lévő ökoszisztéma összetett viszonyait.

Hódgarancia... avagy, mi a garancia hogy látunk is hódot?

Amennyiben a túra során egyetlen hódot sem látunk, a befizetett összeg visszajár, vagy egy újabb túra részvételre jogosít. 

Miért érdemes részt venni a hódleső vízitúrán?

  • Élvezd a természet nyugalmát: A hódleső túra során a természetbe látogatsz, távol a város zajától és stresszétől. Itt az erdő és a folyó hangjaira összpontosíthatsz, miközben figyeled a hódokat.

  • Ismerd meg a hódokat közelebbről: A túra során többet tanulhatsz a hódok életéről, mint valaha gondoltad volna. Megtudhatod, hogyan építik a gátakat és várakat, hogyan alkalmazkodnak a különböző évszakokhoz, és hogyan nevelik a kölykeiket.

  • Egyedülálló élmény: A hódleső túra különleges alkalmat kínál a természet és a vadon élő állatok közelebbi megismerésére. Az esti túrák különösen varázslatosak, mivel ilyenkor a legaktívabbak lapos farkú szőrös barátaink, minden neszüket halljuk, mivel a víz remekül vezeti a hangot, így ha csöndben vagyunk, könnyű őket észrevenni. 

Mit is fogunk látni pontosan? 

Leginkább hódokat, hódvárat, üregeket és még sok árulkodó dolgot, amiről tudhatjuk, hogy hódok élnek egy adott területen, anélkül is hogy látnánk őket.  

Egy csodálatos ajándék

Ha szeretnéd meglepni a természet szerető ismerőseidet, a hódleső túra tökéletes ajándék lehet. Együtt tapasztalhatjátok meg a természet csodáit és ismerhetitek meg alaposan a hódok vízi világát. Adj vízitúra kupont ajándékba!

Hogyan fogjuk látni őket a sötétben? 

Egyik kajakunkat extra erős, mozgatható, tengeri hajós keresőlámpával szereltük fel, mely meg tudja világítani a szükséges területet hogy jól lássanak a résztvevőink. Szerencsére a hódokat a fény nem nagyon zavarja, békésen teszik tovább a megszokott dolgukat.

Ha nem tudok kajakozni/kenuzni akkor is részt vehetek?

Sajnos nem, ezen a túrán mivel csendben kell lenni, elengedhetetlen, hogy tudd kezelni az adott vízi eszközt, ne menj neki a többi hajónak és ne kopogj az eveződdel a hajó oldalán. Kérünk előbb gyere el valamelyik oktatásunkra, melyeket itt találhatsz: Kajak / kenu oktatások

Milyen hajókkal lehet részt venni a túrán? 

Extra stabil tengeri kajakokkal és ezeknél is stabilabb vadvízire tervezett kanadai túra kenukkal is jöhettek!

Milyen felszerelést biztosítunk? 

Extra stabil tengeri kajakok, és vadvízi túrakenuk, mentőmellény, evező, jelzőfények a hajókra, kötelező felszerelések. A Csónakházban hagyhatod értékeidet zárható szekrényekben a túra idejére, ahol öltözőt is használhatsz.

Fontos! Ez egy csendes túra.

A túra során fontos szerepe van annak, hogy a hódok közelében a lehető legnagyobb csendben legyünk és a mozgást is minimalizáljuk, mert a fénnyel ellentétben a zajok és a hirtelen mozdulatok megijeszthetik őket. Fogunk út közben sok mindent mesélni róluk, de amikor a lakhelyeik közelébe érünk, ott a lehető legnagyobb csöndre van szükség, hogy minél kevésbé zavarjuk őket.

Túravezetés:

A túrát gyakorlott, a környék adottságait jól ismerő túravezető kíséri, aki segíti a csapatot mindenben és sok információval szolgál a hódokkal kapcsolatban.

Biztonságos a sötétben a vízen lenni?

Teljesen! A túra során végig a part mellett sekély vízben evezünk, ráadásul sarkantyúk mögötti szakaszon, ahol a sodrás minimális vagy éppen teljesen 0. Hajóink az előírásoknak megfelelő világítással vannak felszerelve. Utunk a hajózási útvonaltól távol a part mellett vezet, ráadásul a sekély víz miatt még kis motorcsónakokkal sem fogunk találkozni.

Ha szeretnéd felfedezni a hódok csodálatos világát, foglalj ma helyet a hódleső túránkra! Különleges élmények és felejthetetlen emlékek várnak rád. Jöjj, csatlakozz hozzánk, és ismerd meg a hódok világát!

Élményfotó készítés:

Túráink alkalmával több nagyfelbontású fénykép is készül majd Rólatok melyeket teljes méretükben a túra után küldött e-mailünkben található linkről tudtok letölteni 14 napig. 14 nap után a képek automatikusan törlődnek a tárhelyről.

 

Rólunk írták...

Kosár