Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558
vízitúra ajándékutalvány és vízitúra kupon
Katt a képre a részletekért

Dunai naplementében evezős kezdő kajak oktatás és túrafotózás

kezdő kajak oktatás a dunán, gödön
Túra indulásának időpontja
Már csak ennyi szabad hely maradt!
Még 0 fő
Túra indulásának helyszíne

Göd
Jósika utca 16 Duna-parti Csónakház (Bocskai utca végénél balra a gáttal szemben)
Magyarország

Részvételi díj / fő
12 000 Ft.
Jóidő garancia az összes magyarországi vízitúrankra

 

Keddi kezdő kajak oktatás hódokkal (bemutatták a híres farokcsapásukat is) sarkantyú kerülésekkel, vác alatt extrém...

Közzétette: Duna-parti csónakház - eveznijo.hu – 2022. június 22., szerda

Túra helyszíne

Folyó neve

Túra nehézségi szintje:

Program időtartama

Program típusa

Gyere el kajak oktatással kombinált gödi túránkra, ahol az alapoktól megtanulhatod, hogy hogyan legyél szakavatott kajakos!

A túra helyszíne is lenyűgöző a Felső-gödi Duna-partról indulva Vác felé evezünk majd kezdetben a lassabb folyású részeken, ami kezdőknek is megfelelő terepet nyújt.

Az oktatást két fázisra bontjuk: 

 1. Parti elméleti oktatás ( ~30-45 perc )
 2. Vízi gyakorlati oktatás ( ~150 perc )

A parti kajak oktatás:

 • Megismerkedünk a hajókkal és egyes részeikkel
 • Az evezővel és annak használatával
 • A kötelező felszerelésekkel
 • Áramlástan alapok
 • A vízi közlekedési szabályok alapjaival
 • Vízből mentés / önmentés (szigorúan csak elmélet!!! :) )

A vízi kajak oktatás:

 • Beszállás / kiszállás
 • Kajak evezési technika elsajátítása
 • Kanyarodási technikák
 • Hátrafelé evezés és kanyarodás
 • Oldalazás álló helyben
 • Sarkantyú kerülési technikák
 • Átkelési technikák
 • Kikötés

Az oktatáson tanultakat utána gyönyörű környezetben gyakorolhatod a kezdőknek szóló 3 - 6 órás túráinkon, ahol elmélyítheted a kajakozási tudásodat, amíg késznek nem érzed magad egy Haladó kajak oktatáson való részvételhez, mellyel már a haladóknak szóló túráink sem jelenthetnek majd gondot. 

Mit kell hozni az oktatásra?

Időjáráshoz illő öltözetet, amiben a parton állva nem fázol, abban a kajakban evezve sem fogsz. Nem feltétlenül szükséges de, ha van, akkor úszó/búvárcipőt és egy törölközőt, hogy megtörölhesd a lábad, inni és esetleg nassolni valót. 

Milyen felszerelést biztosítunk? 

Extra stabil tengeri kajakok, mentőmellény, evező, kötelező felszerelések. A Csónakházban hagyhatod értékeidet zárható szekrényekben a túra idejére, ahol öltözőt is használhatsz.

Kik fognak oktatni?

1-2 (létszámfüggő) gyakorlott, a környék adottságait is jól ismerő vízi túravezető fogja az oktatást tartani a csapat számára, hogy mindenkire jusson elég idő és odafigyelés és mindenki tökéletes biztonságban legyen.

A vízi oktatás útvonala:

A felsőgödi Duna-partról indulunk észak felé, mivel itt ezen a parton 2 nagyobb sarkantyú is található, amik mögött gyenge sodrású és nyugodtabb a víz, a sarkantyúk alatt közvetlenül pedig hatalmas szinte álló vizű limányok találhatók. Ez a rész remekül alkalmas arra, hogy elsajátítsák a tanulók az evezés alapjait és megtalálják a stabilitásukat a hajókban és begyakorolják az irányítást evezővel. Ezután leenedjük a kormányokat és tovább felfelé vesszük az irányt, miközben a pedálos kormány használatát gyakoroljuk, megkerülünk egy kisebb, majd egy nagyobb sarkantyút is, hogy megismerkedjünk az ilyen néha fokozott kockázatot jelentő műtárgyak körüli áramlatokkal is, mely igen gyakori elem a Dunán. és tovább evezünk felfele, egy még nagyobb sarkantyú felé, amit már csak megnézünk és fordulunk is vissza, mert ennek a kerülése már a haladó képzés részét fogja képezni, mivel itt jelentősen nagyobb a sodrás, erős kereszt áramlat van és gyakori vízforgók, melyek eltűnnek, majd ismét megjelennek.

Az oktatás után gyakorolni kell:

Az oktatásokon megszerzett tudás akkor lesz tartós és fejleszthető, ha gyakorolja az ember. Erre remek alkalom a kezdőknek szánt kajak túráink, melyeken biztonságosan gyakorolhatók a már megismert evezési elemek.

 

Élményfotó készítés:

Túráink alkalmával több nagyfelbontású fénykép is készül majd Rólatok melyeket teljes méretükben a túra után küldött e-mailünkben található linkről tudtok letölteni 14 napig. 14 nap után a képek automatikusan törlődnek a tárhelyről.

Rólunk írták...

Kosár