Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558

3 órás

Csodáld meg a ráckevei vízi világot naplementekor kajakból vagy kenuból!

Túra indulásának időpontja

Ráckeve a Dunának egy különleges része, ami semmi mással nem összehasonlítható.  Vize áll, nincs sodrás, a vízszint állandó, így mindig ugyanazt a lenyűgöző látványt nyújtja, élővilága mégis a szigetközhöz hasonlítható.

Tökéletes tanuló terep még most is, mivel nem csak sodrás nincs, de hullámok sem, mert sebességkorlátozás van a motorcsónakokra, az esetleges evezőről befröcskölővíz ellen meg tökéletes védelmet nyújtanak neoprén hullámkötényeink. Beszállni száraz lábbal fogunk, így a hűvösebb víz nem fog kellemetlenséget okozni és egy feledhetetlen élményben lesz része mindenkinek. 

Túra indulásának helyszíne

Ráckeve
Balabán Utca Duna Felőli Vége
Magyarország

Ráckevei szigetek körbeevezése szombat délelőtt

Túra indulásának időpontja

Ráckeve sokunk szívéhez közel áll, így idén ellátogatunk még egy utolsó alkalommal ide is. 

3 órában körbeevezzük az Angyali szigetet és átmegyünk a közte és a Vesszőzátony-sziget közti kis ágon, majd tovább megyünk és megkerüljük az Opera, majd a Sóskás szigetet is. Visszafele meglátogatunk egy jól eldugott vadregényes mellékágat, mely békalencsével van tele és olyan, mintha egy elvarázsolt világba csöppentünk volna. 

Mivel itt nincs sodrás, így tökéletes tanuló terep kajakkal és kenuval is. Túravezetőink már a parton elkezdik az oktatást és egész út alatt segítenek elsajátítani a választott hajó evezésének technikáját. 

Túra indulásának helyszíne

Ráckeve
Balabán Utca Duna Felőli Vége
Magyarország

Táti Holtágak ezerszínbe öltözve - Kajak és kenutúra

Túra indulásának időpontja

Egy rövidke 3 órás túra a táti szigetekhez, ahol a dús növényzet immár az ősz színeiben pompázik, a víz tetején színes levelek úsznak, néhol teljesen beborítva azt. Az őszi látkép evezés közben is éppoly különleges és magával ragadó látvány, mint egy erdei séta alatt, ráadásul itt egy másik közegből tapasztalhatjuk meg ezt a csodás évszakot.

Tát, mivel a dunai zöldfolyosó része, ezért ősszel gyakorta találkozhatunk költöző madarak tömegeivel is, melyek itt pihennek meg, vagy itt gyülekezve indulnak tovább.

Persze, hogy a program legyen teljes, kerülünk egyet az esztergomi szénrakodó monumentális épülete felé is.

Túra indulásának helyszíne

Esztergom
Esztergomi Sóder Gödör 47°45'56.6"N 18°42'03.6"E vagy 47.765708, 18.700989
Magyarország

Marosi szigetek bejárása kajakkal, kenuval 3 órában

Túra indulásának időpontja

Nagymaros és Kismaros között csodás, szinte érintetlen szigetvilág nyúlik el, mely remek terep kezdő evezősök számára is, mivel a mellékágakban a sodrás lassú és barátságos. 

Ezen a túrán 4 szigetet járunk körbe a miközben elkerülhetetlenül átitat holtágak és a mellékágak nyugodt természetközeli légköre. Utunk közben jégmadarak és szürke gémek is előfordulnak, illetve hódok lakhelyeit és munkáját is megtekinthetjük, ha szerencsénk van, akkor még össze is futhatunk ezzel a nagytestű félénk növényevővel naplemente felé. 

Túra indulásának helyszíne

Nagymaros
Nomád Bár
Magyarország

Szigetköz kajakkal vagy kenuval szombat délelőtti indulással

Túra indulásának időpontja

Fedezd fel Szigetköz különleges, természetes élővilágát kényelmes kajakjainkban, vagy kenuinkban evezve!

Ezen a túrán a Vadvíz Kemping mellől indulunk, Dunakilitiben a Görgetegi Duna ágról felfele indulunk, majd a Szigeti Duna ágba fordulunk be, ahol már a sodrás irányába haladunk tovább pici szigeteket kerülgetve, és hidak alatt elhaladva. Útközben számtalan védett állat és növényfajt figyelhetünk meg, gémeket, kócsagokat, kormoránokat, hódot és akár még vidrát is.

Amennyiben eveztél már korábban, úgy ez a túra Neked való! 

Túrán biztosítjuk: tárolórekeszekkel ellátott kajakok, kenuk, evező, mentőmellény, kötelező felszerelések, túravezetés.

Túra indulásának helyszíne

Dunakiliti
Vadvíz Kemping melletti beszálló
Magyarország

Ártéri kajakos és kenus kikapcsolás a Duna-parti galériaerdőkben

Túra indulásának időpontja

Ez egy csak magas vízálláskor megrendezhető program, ugyanis ezek az erdők csak áradás alatt vannak elöntve, de most néhány napig ismét ideális a vízállás. 

A túra során szinte egyből egy ártéri galériaerdőben indulunk, amelyben mivel sodrás és szél sincs, remekül lehet gyakorolni a kajak irányítását a ritkásan növő nagy fák között, miközben káprázatos látvány tárul szemünk elé. 

Az erdőből kiérve (kb 1.5 óra) tovább evezünk gyenge sodrásban felfele, és 2 sarkantyún is átevezünk, mire elérünk egy az áradástól felduzzadt patakig, amiben a 2. útig (vagy tovább is) felevezünk. 

Túra indulásának helyszíne

Göd
Bocskai utca Duna felőli végén a gát tetején
Magyarország

Ártéri galériaerdős evezés szerda délután naplementével kísérve

Túra indulásának időpontja

Gyere és evezz ott, ahol máskor csak sétálni lehet! 

Az ártéri erdők egy különleges helyszínt biztosítanak számunkra, ha evezni szeretnénk egy jót, mivel itt sodrás nincs, így ideális terep a kajak, vagy kenu irányításának elsajátítására.

Túra indulásának helyszíne

Göd
Bocskai utca gát felőli végén, a felhajtón találkozunk
Magyarország

Délelőtti kikapcsolódás a dunakanyarban kajakkal, vagy kenuval

Túra indulásának időpontja

Vegyél részt akár kezdőként is ezen a könnyed, de sportos kikapcsolódást ígérő túránkon, ahol felfedezzük Nagymaros legszebb sziegeteit, holt, és mellékágaiba kukkantunk be, hogy nem mindennapi élménnyekben legyen részünk!

A nem mindennapi látnivalók természeti kincsekből a túra során feltöltenek szuper élményekkel miközben megtanulsz kajakozni, vagy kenuzni, vagy csak élvezed a könnyed evezgetést, és lecsurgást a Dunán.

Indulás és érkezés a Nomád Bárnál történik Nagymaroson.

Erre a programra hozz magaddal: papucs/vízicipő, törölköző, sapka/kalap, napolaj, víz.

Túra indulásának helyszíne

Nagymaros
Nomád Bár
Magyarország

Táti Szigeteki 3 órás kajak és kenutúra

Túra indulásának időpontja

A Táti-szigetek Esztergom mellett található, az érintetlen természeten és a tükörsima vizeken kívül még az Esztergomi szénrakodó látványáról is híresek, mely egy a vízen álló hatalmas épület, ráadásul egy látképen osztozik az Esztergomi Bazilikával is, ami a szigetek felől nézve elfér alatta :)

Gémek és kócsagok gyakori lelőhelye, de előfordul itt a fekete gólya és a rétisas is. 

Kezdők számára ideális tanulóterep, mivel sodrása szinte nincs, és a széltől is védett, így a mellékágak víze jellemzően tükörsima. 

 

Túra indulásának helyszíne

Tát
Kis-Duna gát
Magyarország

Rövid, kikapcsolós délelőtti evezés a Neszmélyi-szigeteknél 3 órában

Túra indulásának időpontja

Neszmély egy különleges hely, ahol a nyugodt vizű holtágak mellett számos zúgó is található, melyek rendkívül különleges látványt nyújtanak, és a vállalkozó kedvűek némelyiken akár még felevezni is megpróbálhatnak, bár ez erősen vízállás függő is. A Neszmélyi szigetek remek tanulóterep és különleges állatvilága lenyűgözi az erre evezőket, mivel a hódok, vidrák, kócsagok, gémek és jégmadarak mellett még számtalan védett madárfaj lakó, vagy átvonuló helye.

Túra indulásának helyszíne

Neszmély
Éden kemping
Magyarország

Feliratkozás a következőre: 3 órás

Rólunk írták...

Erika és Dávid remek túravezető páros. Figyelmesek, jól felkészültek. Gyönyörű helyekre visznek el és végig biztonságban éreztem magam velük. Szerettel ajánlom őket, ha vadregényes vízi túrákra vágysz.

Közzétette: Kinga Horváth – 2021. július 11., vasárnap

Abszolút ajánlom a kajaktúrájukat 🤩😍 Mi az egész napos Nagymaros-Göd lecsurgós maratonjukon vettünk részt, eszméletlen...

Közzétette: Tímea Kovács – 2021. július 2., péntek

Kedves, profi túra vezetők! ❤️ Csodàs helyekre mehettünk velük! 😁 Mi legközelebb is megyünk! 🛶

Közzétette: Marianna Pongrácz – 2021. július 12., hétfő

Kosár