Ugrás a tartalomra
kapcsolat@eveznijo.hu +36-30-919-8558
vízitúra ajándékutalvány és vízitúra kupon
Katt a képre a részletekért

2. Bakancslistás Vízitúra: Dunakanyar csodái ->2 napos túra

Kajak és kenutúra a dunakanyarban
Túra indulásának időpontja
Már csak ennyi szabad hely maradt!
Még 0 fő
Túra indulásának helyszíne

Tát
Kis-Duna Gát
Magyarország

Részvételi díj / fő
33 000 Ft.
Jóidő garancia az összes magyarországi vízitúrankra

 

Mit is jelent a Bakancslistás Vízitúra Sorozat?!

Felpakolunk 4 darab 3 személyes extra stabil kenut, 2 darab 2 személyes tengeri túrakajakot, és 4 darab 1 személyes tengeri túrakajakot, melyekkel bejárjuk Magyarország legszebb, legeldugottabb, legvadregényesebb vízfelületeit egy 16 hétvégés túra sorozat keretében.

Minden Bakancslistás túra évente egyszer kerül megrendezésre!

 

 További bakancslistás túrákért kattints IDE! 

 

Második Bakancslistás Vízitúránk során Szintén egy olyan klasszikus helyszínt tűztünk ki magunk elé, amit mindenkinek aki szeret a vízen lenni, legalább 1X látni kell egészében is, egy kajakban vagy kenuban ülve és végig hajózni ezt a közel 60 km hosszúságú útvonalat, melyen a sodrás végig velünk egy irányban halad, így nem kell megszakadni az evezésben :)

A Dunakanyar csodái...

Mivel csónakházunk Gödön van a Dunakanyar-kapujában, így számomra mindig is különleges hely lesz ez a rész, ráadásul szerintem méltán állíthatjuk, hogy kevés hasonlóan szép hely van a Magyarországi vízeken, mint a Dunakanyar. Néha szép csendes, néhol sebesen robogó, számos apróbb szigettel és holtággal / mellékággal tarkított, hol homokos, hol kavicsos vagy épp sziklás partszakaszok váltogatják egymást, néhol erdős, folyók és patakok torkolata mellett elhaladós, Duna-parti csárdákban megállós csodaútvonal a vízitúrázók számára. 

Első nap:

Megközelítés Budapestről tömegközlekedéssel 1 óra 37 perc: https://goo.gl/maps/qyqBMDkQaTRzgqSy9

Délelőtt 8:30-kor találkozunk Táton a Kis-Duna Gátnál ( https://goo.gl/maps/7jMbGFWQkDdTsGCR6 ), majd innen indulunk a vízállás függvényében a Táti sziget külső vagy épp belső ágán sodrás irányba. Ha a vízállás engedi, akkor Beevezünk a Táti mellékágba is, ami egy eldugott érintetlen vadregényes szakasz, majd innen kifele elevezünk a Táti Szénrakodó mellett is és beevezünk az Esztergomi mellékágba és ennek kijáratánál Közvetlenül az Esztergomi Bazilika alatt haladunk majd el.   Esztergom Városát elhagyva nemsokára el is érjük a Garam Folyó torkolatát, amit bejárunk és egy kicsit fel is evezünk rajta, majd folytatjuk utunkat sodrás irányba tovább. Útközben 1-1 szebb részen kiszállunk kicsit megpihenni. Utunk végén Szobon szállunk partra és az éjszakát is itt töltjük, ha a vízállás lehetővé teszi, akkor a parton, ha nem akkor az Ipoly Kapu Kemping ott van közvetlenül a kiszálló mellett  Aki szobát / házat szeretne talál szálláshelyet a közelben többet is. Itt a parton található egy étterem is, így ha szeretnétek ott is lehet enni, illetve Szobon a közelben több vendéglátó hely is található. Ha minden jól megy, akkor a parton tüzet is rakunk és sütögetni is lesz alkalmunk :)

Második nap:

Reggel ébredés után megvárjuk, amíg minden megszárad a hajnali párától és remélhetőleg 9 óra körül vízre is tudunk szállni, folytatjuk az utunkat és száguldunk tovább lefele haladva és itt a száguldunk szó szerint vehető, ugyanis Zebegénynél összeszűkül a meder és felgyorsul a sodrás, mivel a Dunát 2 hegy fogja itt közre, így Dömöst csak pillanatokig fogjuk látni és már tova is suhanunk. Innen hamar elérjük Visegrádot és a Marosi Szigeteket, Ahol kiszállunk egy kicsit szigetcsúcson, nyújtózni, enni / inni. Innen Tovább haladunk és a marosi szigetek közötti evezgetés után Verőce jön, ahol megállunk és a parti éttermek egyikében ebédelünk egy jót. Ebéd után a Vác feletti Kompkötő és Buki szigetek felé vesszük az irányt ahol egy csodás mellékág átevezés vár ránk, ahol az érintetlen természet egy csodás szegletét ismerhetitek meg.  Inen tovább haladva megcsodáljuk Vác városát a vízről, de a sarkantyúk miatt felgyorsult sodrás miatt hamar magunk mögött hagyjuk ismét a városi környezetet és Haladunk tovább Göd felé. Útközben akad több eldugott is álomvilágszerű holtág is, ha a vízállás és az idő engedi, akkor párat ezek közül is megnézünk. Gödre 6-7 óra körül érkezünk majd. Innen a vasútállomás gyalog kb 15 perc és félóránként járnak a vonatok is, amik kb 30 perc alatt vannak a Nyugati pályaudvaron. https://goo.gl/maps/ZNg2Gd7oqoS1FzTVA

Kezdők is jöhetnek kajakkal és kenuval is?

Természetesen, aki egy kezdő tudásanyaggal rendelkezik, tehát többször is kajakozott / kenuzott már és stabilnak érezte, könnyedén tudta irányítani, azoknak itt sem lesz gondja, Abban az esetben, ha valakinek kétségei lennének, mert még sosem evezett vagy csak egyszer-kétszer, réges-régen, annak előbb valamelyik oktatási programunkat (bakancslistás túráinknál gyakori, hogy a túra előtt egy 3 órás oktatást is tartunk ugyanott) ajánljuk, amik ide kattintva megtekinthetők: Oktatásaink
 

Mit kell hozni?

Időjáráshoz megfelelő öltözetet (esetleg egy vízálló kabát ha eleredne egy zápor), Vízi cipő / búvárcsizma, jól jön ha van, de nélkülözhető is probléma nélkül. Mindenki hozzon magával megfelelő mennyiségű inni és ennivalót, esetleg egy kis nasit, a vízen hamar megéhezik az ember, pláne ha mozog. :)  

Túravezetés és oktatás: 

A túrát 2 tapasztalt, a helyszín adottságait ismerő túravezető kíséri, akik végig a segítségetekre lesznek és gondoskodnak a biztonságotokról is. Segítenek ha szükséges a ki és beszállásnál, és néha mesélnek kicsit a környékről, vagy a látott állatokról, növényekről, illetve felhívják a figyelmed 1-1 különlegesebb látnivalóra.

Milyen felszerelést biztosítunk?

Modern, polietilén törhetetlen műanyagból készített, extra stabil tengeri és óceáni túrakajakokat és ezeknél is stabilabb vadvízi túra kenukat. Továbbá biztosítunk evezőket, mentőmellényeket, vízhatlan zsákokat és a kötelező felszereléseket is. 

Mivel a hajó készlet véges és összetétele fix, így regisztrációs sorrendben lehet őket foglalni, ha már elfogyott amit foglaltál, akkor másikba fogsz kerülni. 

Egy napra is lehet jelentkezni? 

Természetesen, de a két napos ár kedvezményes, az 1 napi túradíj 20 000 ft / fő, kérjük a fizetéskor ezt vedd figyelembe.

 

 

Rólunk írták...

Kosár